Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavna tužiteljica Haškog suda Carla Del Ponte ustvrdila je u razgovoru za francuski tjednik Paris Match da su "međunarodni predstavnici znali" da se priprema masakr u Srebrenici.


Del Ponte u razgovoru za Paris Match objašnjava da bi u nastavku procesa protiv Slobodana Miloševića, koji je u ožujku preminuo u haaškom zatvoru, navela "sve ono što u sudskom postupku nije prihvaćeno kao službeni dokaz".

Vezani članci Tajlandski vojnik Jakrapanth Thomma Tajlandske snage sigurnosti ubile vojnika: Pobio 26 ljudi zbog nevjerojatnog razloga Vukovi u Lici - 5 Ličani strahuju od divljih zvijeri: "Treba nam puno pasa, ali vuk je ipak pametnija životinja"

Posebice jamči da su "Milošević, Radovan Karadžić i Ratko Mladić organizirali napad na Srebrenicu i pokolj velikih razmjera". 

"Međunarodni predstavnici su imali sastanak o Srebrenici, znali su što se sprema i nisu ništa učinili da se to spriječi. Imam nedvojbene dokaze o tome", rekla je Del Ponte i dodala da su joj poznata imena sudionika toga sastanka. Međutim, u razgovoru ih nije obznanila.

Haaška tužiteljica je izjavila i da je bivši američki potpredsjednik Al Gore "pristao svjedočiti o Srebrenici, ali nije dobio dopuštenje" svoje vlade.

Del Ponte je također iskazala sumnje, napomenuvši da nema dokaze, kako je između glavnog američkog posrednika na Balkanu Richarda Holbrookea i Radovana Karadžića "postojala neka vrsta sporazuma" sklopljenog 1996. godine s ciljem da tadašnji vođa bosanskih Srba napusti politiku.