Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Davos: Soros pozvao vlade da interveniraju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godišnji sastanak Svjetskoga gospodarskog foruma u Davosu otvoren je pozivima supredsjedatelja poslodavcima neka pokažu inovativnost i suradnju u upravljanju kako bi odgovorili na izazove kao što su gospodarska nestabilnost i klimatske promjene.

Tradicionalan skup gospodarstvenika i političara, koji će u pet dana održati više od 240 zasjedanja s 2,500 sudionika, počeo je u švicarskom zimovalištu nekoliko dana nakon potresa na svjetskim tržištima kapitala koji su izazvali pad burzovnih indeksa zbog straha od recesije u Sjedinjenim Državama.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

Milijarder George Soros pozvao je u srijedu vlade na masovnu injekciju regulative i nadzora nad financijskim tržištima čije su
pretjerane slobode, drži Soros, izazvale 'ne jednu redovitu krizu, već kraj jednog doba'.

'Vlasti se moraju uključiti i pregledati knjige' financijskih
institucija i dati jamstva da će 'spasiti, čak preuzeti banke koje
su postale nesolventne', rekao je.

Soros je predvidio preraspodjelu moći i bogatstava jer 'će recesiju u razvijenom svijetu pratiti suprotni trend u zemljama u razvoju'.

Ekonomist Nouriel Roubini ocijenio je u raspravi da 'postoji teška recesija u SAD-u, da je u tijeku usporavanje rasta u zemljama koje će biti nove gospodarske sile te da je nastupilo veliko usporavanje u Europi'.

U sličnoj raspravi vođenoj lani u Davosu, Roubini je bio jedini koji je predvidio financijsku krizu u SAD-u što se kosilo s tada vladajućim općim optimizmom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene