Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rutinska policijska istraga, kojoj je cilj bio pronaći i uhvatiti poznatog dilera droge, završila je otkrivanjem leša u njegovoj sobi u jednom luksuznom hotelu.


U hotelu u kojem se noćenje naplaćuje po 300 dolara, policija je uhvatila 46-godišnjeg Stephena Davida Roysa koji je osumnjičen za posjedovanje i prodaju droge. U njegovoj neurednoj sobi uz velike količine kokaina pronašli su mrtvu djevojku.

Vezani članci Bajkalsko jezero Snimio prirodni fenomen koji se ne viđa tako često, pogledajte fascinantne prizore Policijska sirena, ilustracija Strava u zagrebačkom Maksimiru: U skladištu pronađena dva mrtva muškarca

Djevojka je Monique Trepp (33), a policija je potvrdila da je djevojka mrtva već neko vrijeme, dok njezini prijatelji izjavljuju da je ona preminula prije godinu dana.

Obdukcija je isključila samoubojstvo kao uzrok smrti, a pretpostavlja se da je umrla zbog predoziranja drogom.

Uhićeni je bio njezin dečko, osuđeni diler droge sa Novog Zelanda. Oni su i zajedno živjeli u toj hotelskoj sobi. Zajednički prijatelji kažu kako je on organizirao bdijenje u njezinu čast u hotelu u kojem je živio tri godine.

Stephen David Roys se trenutačno nalazi u zatvoru zbog optužbi vezanih uz drogu, a još se ne zna da li će biti optužen zato što nije prijavio njezinu smrt ili zato što je njezino tijelo čuvao u velikoj posudi za led. On je policiji već poznat jer je prije par godina bio optužen za posjedovanje droge, a prije uhićenja pratili su ga više tjedana.

U intervju koji je iz zatvora dao jednoj televizijskoj postaji, izjavio je da je sve što se dogodilo bilo iz vjerskih razloga. Tu je rečenicu ponovio nekoliko puta, a nikad ju nije objasnio.

Oni koji su ih poznavali i viđali oko hotela kažu kako, iako su se katkad ponašali čudno, bili su pristojni i ljubazni. Uvijek su ostavljali velike napojnice, a ponekad konobarima ostavljali i listiće za lutriju.

O djevojci pak pričaju da je bila lijepa, mlada i ljubazna. Htjela je postati manekenka, nije bila bliska sa svojom obitelji, a njezina baka je naglasila kako ju nije vidjela već 20 godina.