Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muškarac je u zatvoru

Cure detalji stravičnog napada na dvije prijateljice koje su krenule na putovanje života, jedna od njih završila je mrtva

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dvije Amerikanke koje su tek diplomirale odlučile su taj važni čin proslaviti posjetom južnoj Njemačkoj. Tamo su tijekom planinarenja upoznale Amerikanca, koji ih je gurnuo niz padinu, te jednu od njih ubio, a drugu teško ranio.

Eva Liu (21) stekla je diplomu prvostupnika informatike na Sveučilištu Illinois Urbana-Champaign u svibnju. Vlasti kažu da je bila seksualno napadnuta i gurnuta u smrt u blizini dvorca Neuschwanstein, poznatog turističkog odredišta u Bavarskoj.

Njezina 22-godišnja prijateljica Kelsey Chang također je upravo diplomirala računalni inženjering te je i ona napadnuta, ali je preživjela.

Djevojke su odlučile otići zajedno na godišnji odmor u Njemačku kao nagradu za završeni fakultet, a na svom su putovanju upoznale i 30-godišnjeg Amerikanca.

Muškarac, koji nije javno identificiran, namamio je prijateljice na stazu koja vodi do Marienbrückea, popularne točke za fotografiranje Neuschwansteina, najpoznatijeg od dvoraca koje je kralj Ludwig II. sagradio u 19. stoljeću, piše Guardian.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija na nogama Težak zločin u omiljenom turističkom odredištu: Muškarac seksualno napastovao dvije žene, a zatim ih bacio s mosta

Pročitajte i ovo Chad Doerman Brutalni zločin Otac u stravičnom pohodu upucao svoje troje djece i ranio njihovu majku, u očaju je zavapila: "Moje bebe su pogođene!"

Muškarac je na stazi napao Liu, a Chang je pokušala pomoći svojoj prijateljici. Čovjek je zatim gurnuo Chang niz padinu, pokušao seksualno napasti Liu, a zatim je i nju gurnuo. Liu je pala s visine od 50 metara i umrla nakon što su je spasioci odvezli u bolnicu.

Policija je navodnog napadača zatvorila pod optužbom za ubojstvo i pokušaj ubojstva. Kasnije su zamolili posjetitelje dvorca da pošalju sve fotografije ili videozapise koje su snimili u vrijeme napada na Liu i Chang.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene