Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zapanjeni liječnici pokušavaju otkriti misterij indijskog sela u kojem stanuje više od 220 para blizanaca iz svega 2.000 obitelji. Stručnjaci koji su posjetili selo Kodinhi u Kerali zbunjeni su pred fenomenom u kojem je rođeno šest puta globalnog prosjeka blizanaca.


Samo je 2008. godine rođeno 15 para blizanaca, a u tom je razdoblju u selu bilo 300 poroda. Ove će se godine, prema predikcijama liječnika, blizanaca roditi najvjerojatnije još više.
Dr. Krishnan Sribiju proučava medicinski fenomen ovog sela posljednje dvije godine, piše Daily Mail.

Vezani članci Bode i Morgan Miller (Foto: Getty) Godinu dana nakon tragične smrti kćerkice, slavni sportaš dobit će blizance Enrique Iglesias, Anna Kournikova (Foto: Profimedia) Ovaj par slovi kao jedan od najmisterioznijih jer vješto čuva svoj život daleko od očiju javnosti

Iako je službeno zabilježeno 220 para blizanaca koji su stari od jednog mjeseca do 65 godina, dr. Sribiju vjeruje da ih je daleko više, možda čak i oko 350. Prema stanovnicima sela, ovaj se fenomen pojavio prije otprilike 70 godina. 'Bez bolje opreme ne mogu sa sigurnošću reći zašto je to tako, ali pretpostavljam da se radi o nečemu što seljani jedu i piju. Ako je tako, to nešto bi moglo pomoći neplodnim parovima da imaju djecu', rekao je dr. Sribiju koji prikuplja sredstva kako bi proučio zašto Indijke sela Kodinhi tako često rađaju blizance.