Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evakuirano više stotina osoba

Crna Gora traži međunarodnu pomoć u gašenju požara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crna Gora zatražila je u ponedjeljak međunarodnu pomoć za borbu protiv požara koji je zahvatio poluotok Lušticu, gdje je stanje kritično.

"Stanje na Luštici je kritično. Ministarstvo unutarnjih poslova zatražilo da se Europski mehanizam za civilnu zaštitu aktivira da pomogne ugasiti požar", priopćila je vlada.

Pročitajte i ovo Potres u Crnoj Gori Jačine 4,7 stupnja Novi potres zatresao Crnu Goru, osjetio se i u Hrvatskoj i BiH: "Baš je jako zatreslo, trajalo je desetak sekundi" Potres u Crnoj Gori Kao i sredinom ožujka Novi snažan potres u Crnoj Gori: "Dubrovnik je kratko zadrmalo"

Situacija na crnogorskom primorju je ozbiljna, zbog čega je i zatražena međunarodna pomoć, ali nema razloga za paniku, rekao je ministar unutarnjih poslova, Mevludin Nuhodžić, nakon što je posjetio ugroženo područje.

"Naš se zahtjev već razmatra u Bruxellesu i postoji mogućnost da nam već tijekom noći bude upućena pomoć zrakoplovima“, kazao je.

Najteža situacija je na poluotoku Luštica, gdje je evakuirano nekoliko stotina osoba. U gašenju tog požara angažirane su vatrogasne ekipe iz skoro svih crnogorskih gradova.

Jak vjetar i vrućine utječu na požare, ali, Nuhodžić kaže, statistika pokazuje da su često i građani svojom nepažnjom uzročnik požara.

Nuhodžić je uz Lušticu obišao i druga požarišta na primorju.

Crna Gora ima tri zrakoplova za gašenje požara, od kojih u su samo dva u upotrebi, dok je treći tehnički neispravan.

Načelnici obalnih gradova Kotora, Tivta i Herceg Novog kojima bi mogla zaprijetiti vatra, zatražili su od vlade da se za pomoć obrati susjednim zemljama - Hrvatskoj, BiH i Srbiji, kako bi poslale kanadere. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene