Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predstavnici katoličke crkve kririzirali su odluku rimske škole da prva u Italiji postavi strojeve za prodaju prezervativa, piše tisak.


Liceo Scientificio Keplero, koji školuje učenike od 14 do 18 godina, kani ovoga tjedna postaviti šest uređaja za distribuciju prezervativa u muške i ženske zahode. Javna srednja škola odlučila se na taj korak u sklopu kampanje jačanja svijesti među mladima o opasnostima AIDS-a.

Vezani članci Crkva u Kanadi, ilustracija Nakon jezivog otkrića masovnih grobnica gore crkve u Kanadi, u razmaku od sat vremena izgorjele još dvije Slika nije dostupna Fra Šime: Nisam pobjegao s milijun eura!

Nastavnik s Keplera rekao je za dnevnik Corriere della Sera da se odluci nije 'protivio nitko, čak ni roditelji'. Međutim, kardinal Agostino Vallini, papin vikar za Rimsku biskupiju, drži da je to pokušaj 'trivijalizacije seksualnosti',

Odluku ne može poduprijeti 'crkvena zajednica Rima i kršćanske obitelji koje su ozbiljno predane odgoju svoje djece'. Za katoličku crkvu seksualni odnos je put stvaranja novog života unutar bračne zajednice te se ona protivi kontracepciji, uključujući i prezervative. (Hina)