Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predstavnici katoličke crkve kririzirali su odluku rimske škole da prva u Italiji postavi strojeve za prodaju prezervativa, piše tisak.


Liceo Scientificio Keplero, koji školuje učenike od 14 do 18 godina, kani ovoga tjedna postaviti šest uređaja za distribuciju prezervativa u muške i ženske zahode. Javna srednja škola odlučila se na taj korak u sklopu kampanje jačanja svijesti među mladima o opasnostima AIDS-a.

Vezani članci Mate Uzinić Nadbiskup Uzinić zamolio oproštenje od homoseksualnih osoba: "Žao mi je što ima onih koji misle da služe Kristu i Crkvi diskriminacijom, agresijom i nasiljem" Najveća krunica Ovo je najveća krunica na svijetu! Duga je 500 metara, jedna kugla velika je poput manjeg djeteta, a nalazi se u Hrvatskoj

Nastavnik s Keplera rekao je za dnevnik Corriere della Sera da se odluci nije 'protivio nitko, čak ni roditelji'. Međutim, kardinal Agostino Vallini, papin vikar za Rimsku biskupiju, drži da je to pokušaj 'trivijalizacije seksualnosti',

Odluku ne može poduprijeti 'crkvena zajednica Rima i kršćanske obitelji koje su ozbiljno predane odgoju svoje djece'. Za katoličku crkvu seksualni odnos je put stvaranja novog života unutar bračne zajednice te se ona protivi kontracepciji, uključujući i prezervative. (Hina)