Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan u kritičnom stanju

Connecticut: U sudaru vlakova 60-ak ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šezdesetak osoba je ozlijeđeno, među kojima pet teško, u sudaru dvaju prigradskih vlakova u vrijeme najveće prometne gužve u petak u Connecticutu, na sjeveru Sjedinjenih Država, rekao je guverner te savezne države Dan Malloy.

Jedan od ozlijeđenih je u "vrlo kritičnom" stanju, dodaje se u poruci guvernerova ureda na Twitteru. Nesreća se dogodila pokraj Bridgeporta, stotinjak kilometara sjeveroistočno od New Yorka, oko 18 sati po mjesnom vremenu, rekao je u telefonskom razgovoru za agenciju France Presse glasnogovornik kompanije Metro-North čiji vlakovi prometuju na sjeveru "Velike jabuke".

Pročitajte i ovo Ilustracija Važni napredak Napravili levitirajući vlak koji vozi po običnoj pruzi: Moći će razviti brzinu do 200 kilometara na sat Tvrtka Enna Transport Sudar kod Novske Tvrtka demantirala optužbe Sindikata o strojovođi teretnog vlaka: "Signalizacija je bila u redu. Zvao je prometnika, ali ga nije mogao dobiti"

"Šezdeset osoba je primljeno u bolnicu. Pet osoba je u kritičnom stanju a jedna je veoma kritično", dodao je Malloy na Twitteru.

>> Hong Kong: Više od 60 ozlijeđenih u nesreći gradske željeznice

Sudar se dogodio između vlaka koji je išao u New York i drugog koji je išao u New Haven. "Vlak koji je išao u smjeru istoka iskočio je iz tračnica i sudario se s vlakom koji je išao na zapad. Oba vlaka su se u tom trenutku kretala. Nemamo informacije o uzrocima" iskakanja vlaka, istaknuo je glasnogovornik.

Guverner Malloy koji je posjetio mjesto nesreće rekao je na tiskovnoj konferenciji kako "nema razloga vjerovati da nije riječ o nesreći". New York Post piše da se nesreće dogodila na dionici koja se popravljala i na kojoj su bile slobodne samo dvije pruge.

Kompanija Metro-North prevozi oko 280.000 putnika na dan tijekom radnog tjedna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene