Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Clinton: 'Bivši predsjednik George B. Bush pomoći će Hillary'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši američki predsjednik Bill Clinton najavio je kako će prva stvar koju će njegova supruga Hillary učiniti kada uđe u Bijelu kuću biti da pošalje njega i njegovog prethodnika Georgea Busha starijeg u diplomatske misije diljem svijeta kako bi popravili štetu koju je ugledu Amerike nanio sadašnji predsjednik George Bush mlađi.

"Prva stvar koju ona namjerava učiniti, za što treba donijeti zakon, jest da pošalje mene i bivšeg predsjednika Busha i brojne druge ljude diljem svijeta, kako bi poručili da je Amerika ponovo otvorena za posao i suradnju", odgovorio je Clinton na pitanje jednog pristaše na političkom skupu u Orangeburgu, u Južnoj Karolini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U državnom zrakoplovu FOTOGRAFIJE KOJE SE RIJETKO VIDE: Ležerno druženje predsjednika Slika nije dostupna Sukob oko suvereniteta Clinton pozvala Peking na pregovore s JI Azijom zbog otoka

Hillary Clinton vodeći je kandidat za osvajanje predsjedničke
nominacije demokrata za izbore 2008., a većina anketa najavljuje i njezinu konačnu pobjedu.

Clintonovu izjavu u utorak su prenijele sve američke nacionalne TV mreže.

Glasnogovornik Georgea H.W. Busha nije komentirao hoće li će bivši predsjednik biti spreman za diplomatske misije nakon što njegov sin napusti Ovalni ured u siječnju 2009.

Bill Clinton i Bush stariji, suparnici na predsjedničkim izborima 1992., posljednjih su godina postali veliki prijatelji i često se pojavljuju zajedno na javnim događajima.

Godine 2005. zajednički su pokrenuli humanitarnu organizaciju za pomoć žrtvama uragana Katrina.

Sadašnji predsjednik Bush znao se javno našaliti da je njegovom ocu Bill Clinton postao poput "trećeg sina".

Republikanski nacionalni odbor odgovorio je u utorak na Clintonovu izjavu, najavljujući da će 2009. u Bijelu kuću ući republikanski, a ne demokratski predsjednik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene