Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poseban prijem

Cirkusanti kod pape: Žongleri, lavovi i plesači oduševili Benedikta XVI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. u Vatikanu je primio nekoliko tisuća cirkuskih umjetnika te ih je potaknuo da nastave širiti radost i zadivljenost među svojom publikom, dajući joj priliku da se razveseli i oraspoloži, unatoč svim poteškoćama koje donosi njihovo zanimanje.

"Raznovrsnošću vaših profesija i originalnošću predstava koje priređujete vi točno znate na koji način zadiviti i iznenaditi, oduševiti publiku, ponuditi im priliku da se razvesele i oraspolože", rekao je Papa cirkuskim umjetnicima koje je primio u velikoj dvorani Pavla XI. u Vatikanu.

Benedikt je pohvalno govorio o vrijednostima koje su dio tradicije cirkuskih umjetnika, poput ljubavi koju gaje za obitelj, nježnosti kojom se odnose prema djeci, pozornosti koju posvećuju hendikepiranima, brizi koju upućuju bolesnima i starijim osobama.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Slika nije dostupna U novoj knjizi Benedikt XVI. priznao slabu točku dok je bio u Vatikanu

>> Od sada vas i Papa može slijediti

"U vašim se krugovima očuvao dijalog među generacijama, smisao za prijateljstvo i zajedništvo", rekao je Papa, istaknuvši kako su odlike posla kojim se bave "požrtvovnost, odgovornost, odvažnost i velikodušnost". Potaknuo je cirkuske umjetnike da kroz svoj rad nastave mladim generacijama pružati nadu te da ih potiču u suočavanju sa životnim poteškoćama, s iskušenjima, zatvaranjem u sebe i s pesimizmom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene