Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Cheney u Iraku, eksplozije u Bagdadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki potpredsjednik Dick Cheney kojega smatraju inicijatorom invazije na Irak, nenajavljeno se danas pojavio u Bagdadu gdje će pet godina nakon početka rata ocijeniti uspjeh gomilanja vojnika u toj zemlji. Istovremeno, iračkim glavnim gradom odjekuju eksplozije, javljaju agencije.

Cheney je stigao dan nakon što se s iračkim čelnicima sastao republikanski predsjednički kandidat John McCain koji je u Irak doputovao u senatskome odboru za oružane snage.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više od 200 ranjenih U napadima u Iraku ubijene 72 osobe Slika nije dostupna Uspaničeni i preplašeni Bagdad: U tri eksplozije najmanje 50 mrtvih, 200 ranjenih

"Posebno je znakovit povratak (u Irak) baš ovaj tjedan, kako bismo obilježili petu godišnjicu početka operacije koja je irački narod oslobodila od tiranije Sadama Huseina", rekao je Cheney nakon sastanka s iračkim premijerom Nurijem al-Malikijem.

Kao i McCainov, i Cheneyev je posjet Iraku samo etapa turneje po regiji. Cheney će u devet dana posjetiti i Saudijsku Arabiju, Jeruzalem, palestinske teritorije, tursku i Oman.

Bagdad su u ponedjeljak potresle eksplozije, objavila je šturo televizija al-Jazeera.

Bilo je i drugoga nasilja. Policija u Uzaimu, 95 kilometara jugoistočno of Kirkuka na sjeveru zemlje, pronašla je trupla trojice pripadnika plemenskih snaga koje se bore protiv al-Qaede, objavila je novinska agencija Glas Iraka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene