Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapalili se spremnici s naftom

Četvorica vatrogasaca poginula u požaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U velikom požaru spremnika nafte koji je prije dva dana u središtu Rusije izazvao grom, poginula su četvorica vatrogasaca, a požar je stavljen pod kontrolu, izvijestile su vlasti.

U 14 sati po mjesnom vremenu vatra u spremniku nafte Konda je u potpunosti bila pod kontrolom, izvijestilo je u ponedjeljak rusko ministarstvo za izvanredna stanja. Na žalost i četvrti vatrogasac podlegao je ozljedama, rekao je glasnogovornik istražitelja u Hanti-Mansijskom okrugu, prenosi agencija Itar-Tass. Požar je izbio kada je grom udario u spremnik nafte u Hanti-Mansijskom okrugu bogatom naftom, a vatra se zatim proširila na druge spremnike koji se nalaze na površini od 2.000 četvornih metara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekologija Spremnicima za odvojeno prikupljanje otpada Bandić potiče reciklažu Slika nije dostupna Opasni otpad Spremnici sa živom i dalje u hali Univerzala

>> Nakon nesreće u Sibiru Putin traži nadzor

Medvedev kritizirao tehnološku zaostalost

Spremnici, od kojih svaki sadrži oko 20.000 prostornih metara sirove nafte, nalaze se u nenaseljenom području, 20 km od grada Uraja. 'Požar nije omeo dostavu nafte korisnicima', rekao je u nedjelju glasnogovornik ruske tvrtke Transneft, vlasnik toga postrojenja, prenosi agencija RIA Novosti. Agencija Interfax navodi da je otvorena istraga o kršenju pravila sigurnosti oko spremnika eksplozivnih proizvoda. Ruski predsjednik Dmitri Medvedev kritizirao je u ponedjeljak zastarjelost ruske tehnologije, točno tjedan dana nakon nesreće u električnoj centrali u Sibiru i ocijenio da se taj 'izazov mora svladati kako bi ušutkali one koji kritiziraju zemlju'. (Hina)

'Jasno je da se dogodila velika tehnološka katastrofa sa strašnim posljedicama', rekao je pred mjesnim dužnosnicima u Sibiru. Hidrocentrala Sajano-Šušenska u regiji Hakasiji na jugu Sibira oštećena je u prošli ponedjeljak u spektakularnoj nesreći čiji uzroci ostaju nepoznati. Medvedev je također upozorio na 'apokaliptične komentare' u Rusiji i izvan nje nakon te nesreće i ocijenio je da su 'klevetnici njegove zemlje trljali ruke' nakon te drame koja je pokazala zastarjelost infrastruktura naslijeđenih od SSSR-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene