Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši češki predsjednik Vaclav Havel u Pragu je otvorio svečanosti u povodu 20. obljetnice Baršunaste revolucije u kojoj je 1989. godine svrgnut komunistički režim.


Na prigodnom koncertu su na Havelov zahtjev nastupili Lou Reed, Suzanne Vega i Joan Baez. Okupljeni su imali priliku vidjeti i video poruke predsjednika SAD-a Baracka Obame i njemačke kancelarke Angele Merkel.

Vezani članci Koronavirus u Pragu, Češka Češka ponovno uvodi izvanredno stanje: Imaju naveću stopu zaraze koronom na svijetu u odnosu na broj stanovnika, od početka pandemije umrlo gotovo 20 tisuća ljudi Koronavirus u Češkoj Imaju najvišu stopu zaraze pa su morali donijeti odluku koja će mnoge razočarati: "Situacija nije dobra, britanski soj širi se i dalje"

‘Vaša je hrabrost nadahnula svijet’ rekao je Obama dok je Merkel podsjetila na masovne prosvjede na Vaclavskim namestima koji su na kraju doveli do slobode. Baršunastu je revoluciju pokrenula intervencija policije 17. studenog 1989. godine protiv mirnih studentskih prosvjeda u Pragu. (Hina)