Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Češka: Klaus nominiran za drugi predsjednički mandat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidatura češkog predsjednika Vaclava Klausa za drugi petogodišnji mandat službeno je objavljena, a podupiru ju 81 zastupnik i 41 senator, to jest svi zastupnici i senatori iz redova njegove desne stranke ODS.

Predsjednik kojemu istječe mandat nije dobio potporu Zelenih, koji sudjeluju u koaliciji na vlasti, a zamjeraju mu zbog njegove kritike teza o klimatskom zatopljenju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Slika nije dostupna Češki predsjetnik predstavio nacrt za izlazak iz političke krize

Klaus prema anketama ima velike izglede za pobjedu, budući da već sada ima potporu 81 od 200 zastupnika u donjem domu i 41 od 81 senatora u gornjem.

Njegov protukandidat trebao bi biti ekonomist Jan Švejnar koji radi u Sjedinjenim Državama. On je kandidat socijaldemokrata i zelenih na predsjedničkim izborima koji će se održati u veljači 2008., a idućeg tjedna trebao bi potvrditi svoju kandidaturu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene