Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Češki poučak

Skandal u Vladinu zrakoplovu: Alkohol kumovao seksualnom uznemiravanju? Ministarstvo obrane potegnulo zabranu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Odzvonilo je osvježenjima tijekom leta u državnim zrakoplovima, odlučila je Češka nakon skandala koji navodno uključuje seksualno uiznemiravanje.

Češka ministrica obrane Jana Černochová zabranila je konzumaciju alkohola u vladinim zrakoplovima nakon navodnog skandala sa seksualnim uznemiravanjem tijekom putovanja u Južnu Koreju u travnju.

Incident koji je prethodio zabrani pića navodno je uključivao vojnog liječnika koji je bio član izaslanstva Ministarstva prometa, koji je navodno neprimjereno dirao ženu koja se testirala na COVID-19 u vladinu zrakoplovu u Južnoj Koreji.

Ministar prometa Martin Kupka rekao je da liječnik "nije u najboljem stanju" te nagovijestio da je možda bio pijan. Muškarac, koji negira optužbe, nalazi se u Južnoj Koreji od navodnog incidenta, piše POLITICO.

Češki političari često koriste privatne vojne zrakoplove za službene vladine poslove. Standardna osvježenja - topli obrok, salata, desert, grickalice, pivo i vino, ranije je financiralo Ministarstvo obrane. No, ti su dani sada prošli.

Pročitajte i ovo Josip Bešlić (Foto: Dnevnik.hr) Srce avionom prevezeno za 17 minuta Pacijent kojem je život spasila hitna transplantacija srca: "Osjećam se odlično, ovo je moj drugi rođendan"

Pročitajte i ovo Službeni avion RH Kvar je otklonjen Manja drama u državnom zrakoplovu tijekom leta u Dohu: Jandroković i Grlić Radman morali se vratiti komercijalnim letom

Ministarstva i dužnosnici državnih institucija morat će sami platiti osvježenje tijekom leta.

"Za nas se nije puno promijenilo, samo moramo sami sebi plaćati (bezalkoholna) pića i hranu", rekao je glasnogovornik Ministarstva prometa František Jemelka, a čeka se komentar Ministarstva obrane.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene