Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suzbijanje imigracije

V.BRITANIJA PROTIV IMIGRANATA 'Pripremam nemilosrdnu akciju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cameron je rekao da idućega tjedna planira parlamentu poslati novi zakon o imigraciji i dodao da će osobno voditi vladinu radnu skupinu u sklopu "oštrijeg, poštenijeg i bržeg" pristupa.

Britanski premijer David Cameron najavio je "nemilosrdnu akciju" za smanjenje broja imigranata, uključujući zapljenu dnevne zarade onih koji rade ilegalno, u vrijeme kada je broj stalno nastanjenih imigranata porastao 52 posto i dosegnuo najviši razinu u posljednjih gotovo deset godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora Ilustracija Eskalacija nasilja SAD i Velika Britanija žestoko napali Jemen, hutisti odmah izveli novi udar

Cameron je rekao da idućega tjedna planira parlamentu poslati novi zakon o imigraciji i dodao da će osobno voditi vladinu radnu skupinu u sklopu "oštrijeg, poštenijeg i bržeg" pristupa.

"Taj novi zakon i naše šire akcije dovest će do toga da više nemamo kuće punih ilegalnih radnika, da nam ilegalni imigranti odugovlače deportacije, omogućit će Britancima da rade poslove koje Velika Britanija treba", rekao je Cameron.

Procjenjuje se da je broj dugotrajno nastanjenih ilegalnih imigranata u Britaniji prošle godine porastao na 318.000 s 209.000 u 2013., objavio je državni zavod za statistiku. To je nešto manje od rekordnih 320.000 u lipnju 2005., stoji u kvartalnom izvješću ureda.

Cameron: 'Imam mandat za redefiniranje odnosa s EU-om'

Procjene govore da je 2014. u Veliku Britaniju imigriralo oko 641.000 ljudi, u odnosu na 526.000 godinu ranije.

Najnoviji podaci izlažu dodatnom pritisku Camerona koji je uoči izbora 7. svibnja obećao da će smanjiti broj stalno naseljenih imigranata ispod 100.000.

"Današnji podaci govore koliko je još posla pred nama da bi ostvarili svoj cilj", rekao je britanski premijer.

Cameron je obećao da će otvoriti pregovore s EU-om o uvjetima britanskog članstva, prije održavanja referenduma o ostanku u Uniji 2017.

Zbog slobode kretanja unutar EU-a, "nacionalni socijalni sustavi mogu nenamjerno pružiti dodatni poticaj za velik priljev imigranata", rekao je.

"Promjene socijalnog sustava kako bi se smanjio dolazak imigranata u EU bit će apsolutan zahtjev u pregovorima", istaknuo je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene