Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush se ispričao Blairu zbog neprijavljenog prijevoza bombi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George W. Bush ispričao se britanskom premijeru Tonyiju Blairu zbog nepoštivanja procedure u škotskoj zračnoj luci preko koje su američki zrakoplovi prevozili bombe u Izrael, izjavio je Blairov glasnogovornik, a prenijela agencija France Presse.

"Predsjednik Bush ispričao se jer procedure nisu bile poštivane", rekao je glasnogovornik u zrakoplovu kojim je premijer Blair letio iz Washingtona za San Francisco. 
Pentagon je u petak ustvrdio da je američka vojska poštivala procedure.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bush i Blair ustraju u obrani intervencije u Iraku Slika nije dostupna CNN 'zaribao' Busha

Dva zrakoplova za prijevoz tereta sletjela su proteklog tjedna u zračnu luku Glasgow Prestwick, na putu za Izrael, a bila su prijavljena kao "civilni letovi".

Američke vlasti nisu obavijestile britanske službe o opasnom teretu zrakoplova koji su, prema pisanju dnevnika The Times, prevozili bombe GBU-28, koncipirane za razaranje bunkera i podzemnih meta. Bush je rekao: "Pardon, bio je jedan problem", rekao je Blairov glasnogovornik.

Britanska ministrica vanjskih poslova Margaret Beckett javno je u srijedu izrazila žaljenje zbog slijetanja američkih zrakoplova s opasnim teretom, nakon što je informaciju otkrio dnevnik Daily Telegraph.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene