Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osoba za koju se sumnja da je vozila kamion u kojemu je 27. kolovoza pronađeno 71 truplo migranata na zaustavnom traku austrijske autoceste rekao je u četvrtak na bugarskom sudu da nije znao da u hermetički zatvorenoj hladnjači vozi ljude.


"Ne", rekao je kratko odgovarajući na pitanje je li znao da prevozi ljude. Austrijsko državno odvjetništvo treba u petak objaviti rezultate obdukcije žrtava koje su najvjerojatnije umrle od gušenja.

Vezani članci Slika nije dostupna DEBAKL REFERENDUMA Ekipa Nove TV u Mađarskoj: Jedna Mađarska rekla 'ne' izbjeglicama, a druga ostala kod kuće Slika nije dostupna SLIJEPI PUTNIK Vozači na autocesti policiji dojavili da muškarac visi ispod kamiona

Kamion je pronađen ostavljen pokraj autoceste na istoku Austrije sa 71 truplom u hladnjači, najvjerojatnije sirijskih izbjeglica, među njima četvero malene djece.

NA VRATIMA KOMBIJA LOKOTI 'Bili su nagurani kao predmeti'

Sud u Montani, na sjeverozapadu Bugarske, odlučio je u četvrtak produljiti pritvor vozaču Cvetanu Cvetanovu (32) koji je u ponedjeljak uhićen u romskoj četvrti u Lomu, na sjeveru zemlje, na temelju međunarodnog uhidbenog naloga koji je izdalo austrijsko državno odvjetništvo. Zahtjev za izručenje očekuje se početkom idućeg tjedna.

Još petorica muškaraca, četvorica Bugara i Afganistanac, pritvoreni su u Madžarskoj u vezi s ovim slučajem. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook