Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ispitivanje na sudu

Bugarski vozač kamiona s migrantima nije znao što vozi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osoba za koju se sumnja da je vozila kamion u kojemu je 27. kolovoza pronađeno 71 truplo migranata na zaustavnom traku austrijske autoceste rekao je u četvrtak na bugarskom sudu da nije znao da u hermetički zatvorenoj hladnjači vozi ljude.

"Ne", rekao je kratko odgovarajući na pitanje je li znao da prevozi ljude. Austrijsko državno odvjetništvo treba u petak objaviti rezultate obdukcije žrtava koje su najvjerojatnije umrle od gušenja.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Slika nije dostupna Zgrožen i zaprepašten Papa: Smrti migranata u Austriji su zločini koji vrijeđaju čovječanstvo

Kamion je pronađen ostavljen pokraj autoceste na istoku Austrije sa 71 truplom u hladnjači, najvjerojatnije sirijskih izbjeglica, među njima četvero malene djece.

NA VRATIMA KOMBIJA LOKOTI 'Bili su nagurani kao predmeti'

Sud u Montani, na sjeverozapadu Bugarske, odlučio je u četvrtak produljiti pritvor vozaču Cvetanu Cvetanovu (32) koji je u ponedjeljak uhićen u romskoj četvrti u Lomu, na sjeveru zemlje, na temelju međunarodnog uhidbenog naloga koji je izdalo austrijsko državno odvjetništvo. Zahtjev za izručenje očekuje se početkom idućeg tjedna.

Još petorica muškaraca, četvorica Bugara i Afganistanac, pritvoreni su u Madžarskoj u vezi s ovim slučajem. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene