Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brown za 'paneuropski' plan financiranja u borbi protiv krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer Gordon Brown u srijedu je napisao pismo europskim čelnicima u kojem od njih traži da slijede primjer Velike Britanije u izdavanju jamstva za međubankovne zajmove, predloživši 'paneuropski plan financiranja' kako bi se ublažile posljedice financijske krize.

U pismu upućenom čelnicima europskih država i predsjedniku Europske komisije, Brown je iznio osnovne crte plana za spašavanje posrnulih financijskih institucija koji je izradila njegova vlada, ustvrdivši kako je nužan 'usklađeni međunarodni pristup'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SAD i dalje biti predvodnik u prevladavanju krize Slika nije dostupna Bush objavio plan ulaganja u banke

Britanska vlada je odobrila 50 milijardi funti za kupnju preferencijalnih dionica u bankama, 200 milijardi funti za kratkoročne zajmove i 250 milijardi za jamčenje zajmova među bankama. 

>> Velika Britanija spašava banke s 50 milijardi funti

'Tržište srednjoročnog financiranja trenutačno je zamrznuto u cijelom svijetu, s mogućim ozbiljnim gospodarskim posljedicama', napisao je Brown u pismu.

'Naša je zamisao ponovno pokrenuti tržište vraćanjem povjerenja da će zajmovi financijskim institucijama biti otplaćeni', pojasnio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene