Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Broj žrtava u nevremenu koje je u posljednjih tjedan dana pogodilo jugoistok Turske popeo se na najmanje 42 mrtva nakon otkrića dvaju trupala na tom području, izvijestila je u nedjelju novinska agencija Anadolija.U Bismilu, u pokrajini Diyarbakir, stanovnici su kraj rijeke Tigrisa pronašli truplo muškarca koji se smatrao nestalim.

Vezani članci Nevrijeme u Puli čupalo stabla - 4 Jako nevrijeme poharalo Istru i Primorsko-goransku županiju: Olujni vjetar rušio stabla, poplavljeni stanovi i podrumi Nevrijeme pogodilo sjever Italije Veliko nevrijeme pogodilo Italiju i Francusku: Dvije osobe poginule, devetero nestalih

Truplo sedmogodišnjeg djeteta koje su odnijeli valovi rijeke Cagcag dok je prelazio most u Nusaybinu, u pokrajini Mardin, pronađeno je u Siriji, piše Anadolija.

Jugoistok Anatolije, siromašno područje većinom naseljeno Kurdima, pogodio je snažan prolom oblaka između petka 28. listopada i četvrtka 2. studenog, što je uzrokovalo poplave i rušenje kuća.

U nedjelju se još procjenjivala šteta od nevremena i organiziralo zbrinjavanje osoba koje su ostale bez krova nad glavom. Najteže posljedice pretrpio je grad Batman, u kojemu je 12 osoba izgubilo život u izlijevanju rijeke Iluh, javlja agencija pozivajući se na tamošnje dužnosnike.

Nekoliko osoba još se vode kao nestale.