Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sir Gerald Kaufman

Britanski parlamentarac Židov Izraelce usporedio s nacistima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sir Gerald Kaufman rekao je da izraelska vojska 'nemilosrdno i cinično' eksploatira krivnju zbog holokausta kao opravdanje za napad na Gazu.

'Moja baka je bila bolesna u krevetu kada su nacisti došli u njezin grad. Njemački vojnik ubio ju je', rekao je parlamentarac. 'Moja baka nije umrla kako bi dala mogućnost izraelskim vojnicima da ubijaju palestinske bake u Gazi', prenio je 'Metro' Kaufmanove riječi.

Pročitajte i ovo Automobil u kojem su ubijeni sinovi vođe Hamasa - 3 Ubijena i četiri unuka Izrael tvrdi: Amir, Mohamad i Hazem ubijeni su jer su bili borci, a ne zato što su sinovi vođe Hamasa Ismail Hanija Zračni napad Izraelci ubili tri sina i unuke šefa Hamasa u Gazi, on poslao važnu poruku

>> Nastavlja se ofenziva na Gazu, 1.105 mrtvih Palestinaca

Njegovi komentari uslijedili su nakon što je UN-ovo središte puno izbjeglica pogođeno izraelskom raketom pri čemu su ozlijeđena tri radnika. Sir Gerald, kojeg je odgojio ortodoksni židov i cionist, smatra da je Hamas 'veoma zla organizacija', ali rekao je da Izrael ne bi trebao odbiti razgovarati s njima. 'Mnogi vojnici koji sada brane državu Izrael u Gazi također su imali bake koje su patile od ruke nacista. Vojnici se bore za to da kada oni budu bake i djedovi neće biti podčinjeni okrutnim neprijateljima poput neprijatelja bake Geralda Kaufmana', rekao je glasnogovornik izraelskog veleposlanstva u Britaniji, Lior Ben Dor.

>> 'S Hamasom je moguće jedino vojno rješenje' 

Napad na UN-ovo sjedište uzrokovao je 'masivnu eksploziju', zapaljeno je gorivo u sjedištu, uništeno tone humanitarnih zaliha i natjerano stotine izbjeglica koji su se ondje skrili na bijeg. Glasnogovornik UN-a Chris Gunness rekao je kako su eksplozivne naprave sadržavale zabranjeni bijeli fosfor jer se požar nije mogao ugasiti konvencionalnim sredstvima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene