Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bet Israel izrazio solidarnost s Izraelom

'S Hamasom je moguće jedino vojno rješenje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska židovska vjerska zajednica Bet Israel održala je u Zagrebu tribinu 'Sukob na Bliskom istoku' kojom je, na poziv Europskoga židovskog kongresa, izrazila solidarnost s Izraelom u sukobu u Gazi, a govornici, politolog Boris Havel i predsjednik Bet Israela Ivo Goldstein, složili su se da iza najnovije situacije u tom području stoji Iran.

Goldstein je istaknuo da se, u kontekstu najnovijeg razvoja događaja, ne može govoriti samo u sukobu u Gazi već o sukobu na Bliskom istoku, okrivivši za to Iran. 'Jedna od zaraćenih strana u ovom sukobu je Iran', kazao je Goldstein i dodao da je za iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada uništenje Izraela strateški cilj.

Pročitajte i ovo Bijeg s festivala Supernova Užas u Izraelu Objavljena jeziva svjedočanstva Hamasova pokolja na glazbenom festivalu: "Prošli smo sate horora. To je bio masakr" Napad u Izraelu - 1 Žestoke borbe VIDEO/FOTO Razbuktavanje sukoba na Bliskom istoku koristi Rusiji: "Terorizam i rat ne donose rješenja, nego samo smrt i patnju"

'Iran je zapravo glavni destabilizator situacije u tom području', smatra Goldstein i tvrdi da Iran nije samo glavni Hezbolahov financijer već preko Sirije izravno naoružava palestinski Hamas. Izrazio je duboko žaljenje zbog žrtava, optuživši Hamas da provodi 'militarizaciju djece' i 'štiti se vlastitim civilima'. 

>> Židovi podijeljeni, u Europi jača antisemitizam

'Kada je u pitanju Hamas, moguće je jedino vojno rješenje', rekao je Goldstein. Njegovo mišljenje dijeli i Havel tvrdeći da 'svaki pacifist, ako nije suicidalan, zna da je radikalni islam moguće riješiti jedino na vojni način'. Istaknuo je da, s obzirom na velike žrtve tijekom izraelske ofenzive na Gazu, 'Izrael nikada nije ciljano ugrožavao civile'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene