Majka najveće britanske obitelji, Sue Radford, otkrila je da je trudna 15 tjedana sa svojim 22. djetetom, iako je nakon rođenja posljednjeg rekla da obitelj više neće rasti.

Galerija


Sue i Noel Radford iz britanskog Morecambea oduvijek su htjeli veliku obitelj, a čini se da su u tome i uspjeli. Supermama, kako ju nazivaju britanski mediji, nosi njihovo 22. dijete. Posljednje dijete, kćerkicu Bonnie, rodila je 7. studenog prošle godine, a porođaj je trajao samo 12 minuta. Iako su tada rekli kako obitelj više neće rasti, u travnju ipak stiže novi član. 

Vezani članci Mjerenje struka, ilustracija S poremećajima prehrane susreću se sve mlađa djeca: "Nije riječ o hrani, već o emocijama, nesigurnostima i niskom samopouzdanju" Matea Hušnjak, zaštitarka koja je zaustavila muškarca u Centru za socijalnu skrb Zaštitarka koja je svladala dvostruko jačeg muškarca: ''Primio je stol i bacio ga na zid. Sve se srušilo i potrgalo, još sam pod šokom''

Gospođa Radford voljela bi da bude dječak: ''Zanima me hoće li ih biti 11 svakog spola - osjećam da bi mogao biti dječak'', prenosi Daily Mail.

Svoje prvo dijete 44-godišnja Sue je rodila još 1989. godine sa samo 14 godina, što je mnoge šokiralo. Danas 30-godišnji Chris i sam je otac dvoje djece, a njegova 25-godišnja sestra Sophie već ih ima troje. 

S roditeljima, u kući s deset soba, još uvijek žive Chloe (23), Jack (22), Daniel (20), Luke (18), Millie (17), Katie (16), James (15), Ellie (14), Aimee (13), Josh (12), Max (11), Tillie (9), Oscar (7), Casper (6), Hallie (4), Phoebe (3), Archie (18 mjeseci) i Bonnie (11 mjeseci). Njihovo 17. dijete, sin Alfie, bio je mrtvorođenče 2014. godine.

Obitelj Radford nakon rođenja 21. djeteta (FOTO: News Syndication/PIXSELL)
Obitelj Radford nakon rođenja 21. djeteta (FOTO: News Syndication/PIXSELL)

Nakon devetog djeteta, danas 48-godišnji tata Noel je napravio vazektomiju, ali je ubrzo obrnuo proces kako bi mogli imati još djece. Nešto prije rođenja 13. djeteta, 2008. godine, pročulo se o njihovoj velikoj obitelji i postali su poznati britanskoj javnosti. Počeli su se pojavljivati u dokumentarnoj emisiji ''15 Kids and Counting'', koja svake godine prati novosti ove velike obitelji. Osim toga, pokrenuli su i vlastiti kanal na YouTubeu, na kojem trenutačno imaju malo više od 90 tisuća pretplatnika, kao i profil na Instagramu, na kojem imaju 137 tisuća obožavatelja.

 

Svakodnevica u obitelji Radford 

Radfordi, koji tjedno primaju 170 funti (približno 1500 kuna) dječjeg doplatka, vlasnici su pekarnice u kojoj većinom radi samo otac Noel. 

Tjedno na hranu potroše 350 funti (približno 3000 kuna), a odlazak na večeru košta ih najmanje 150 funti (približno 1200 kuna). Svakodnevno za doručak pojedu tri kutije pahuljica i popiju 10 litara mlijeka te tri litre soka. Dnevno potroše četiri role toaletnog papira, a kupanje počinje već u šest sati poslijepodne kako bi svi na vrijeme bili spremni za krevet.

Ova obitelj povremeno si priušti i putovanja, poput Floride ili Nizozemske, a tada sa sobom nose najmanje sedam kovčega.

Svakodnevno se u njihovu domu opere više od 18 kilograma odjeće, a pospremanje svaku večer traje i do tri sata.