Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britaniji prijete novi napadi, otkazani letovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski ministar domovinske sigurnosti i "zloguka vrana" John Reid, ponovno je u nedjelju upozorio na "kroničnu" i "opasnu" prijetnju terorističkih napada na Veliku Britaniju.

U razgovoru za BBC, Reid je rekao je su novi napadi u Britaniji "vrlo mogući".

Pročitajte i ovo Bodljikava žica Komentirali predsjednik i premijer Nižu se reakcije na tvrdnje talijanskih obavještajnih službi: "Mene puno više zanima što će SOA procijeniti ..." Pojačane patrole na francuskim ulicama najviši stupanj pripravnosti Zbog islamističkog napada Francuska mobilizirala još 7000 vojnika za patroliranje ulicama

Ta je izjava uslijedila nakon što je policija prošlog tjedna uhitila više od 20 osoba osumnjičenih za sudjelovanje u zavjeri kojoj je cilj bio srušiti nekoliko zrakoplova na letu za Sjedinjene Države.

Neimenovani izvori javili su listu The Observer da obavještajne služne provode nekoliko ozbiljnih istraga terorističkih skupina. 

Isti izvori javljaju da dosadašnji rezultati upućuju na vezu najnovijih terorističkih planova s prošlogodišnjim bombašnim napadima na londonsku podzemnu željeznicu.

Prema Reidovim riječima, policija je od tih napada u srpnju prošle godine spriječila četiri slične terorističke akcije.

Razina terorističke prijetnje u Velikoj Britaniji u međuvremenu
ostaje na najvišem stupnju, a nastavlja se i odgađanje ili kašnjenje letova u britanskim zračnim lukama.
Ponovno otkazani letovi

Londonska zračna luka Heathrow, jedna od najprometnijih na svijetu, otkazala je u nedjelju gotovo trećinu planiranih letova, a zbog novih sigurnosnih mjera putnici već četiri dana imaju velike probleme.

"British Airways" priopćio je da je otkazao 30 posto svojih letova s Heathrowa na zahtjev Britanske zrakoplovne službe (BAA).

Prema informacijama s Heathrowa, očekuje se da će se u nedjelju obaviti oko 70 posto letova svih zračnih prijevoznika, iako su zbog pooštrenih mjera sigurnosti moguća kašnjenja.

British Airways otkazao je gotovo 100 letova prema europskim gradovima i sve domaće letove s Gatwicka, druge londonske zračne luke.

Većina prekooceanskih letova odvija se normalno, iako je deset letova britanskog zračnog prijevoznika prema Sjedinjenim Državama otkazano, kao i još nekoliko letova drugih prijevoznika iz Velike Britanije prema SAD-u.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene