Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojnici su spremni

Britanija u Afganistan šalje dodatnih 500 vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer Gordon Brown u ponedjeljak je izjavio kako će početkom prosinca u Afganistan biti poslano dodatnih 500 vojnika, pa će britanski kontingent u toj zemlji činiti 9.500 vojnika.

Premijer je objasnio zastupnicima britanskog parlamenta da su ispunjena sva tri uvjeta za slanje 500 dodatnih vojnika: dobra opremljenost vojnika, povećanje kontingenata ostalih zemalja članica koalicije i jačanje afganistanskih snaga sigurnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana Hrvatska vojska - 2 ZBOG SLANJA VOJNIKA Nove tenzije na relaciji Zagreb - Beograd: "Njih smeta sve, oni i dalje drže svoju javnost u nekoj polutenziji. Albanska većina na Kosovu priznata je od skoro cijelog EU-a"

'Početkom prosinca u afganistansku pokrajinu Helmand poslat ćemo dodatnih 500 britanskih vojnika', rekao je Brown dodavši kako, zajedno s pripadnicima specijalnih snaga i ostalim osobljem, britanski kontingent u Afganistanu čini ' više od 10.0000 pripadnika. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene