Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajednička izjava

Brazil, Indija i Južnoafrička Republika ne žele površne reforme MMF-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ublaženje gospodarske krize ne smije ugroziti restrukturiranje svjetskog financijskog sustava, ni reformu MMF-a, rekli su u utorak u Brasiliji ministri vanjskih poslova Brazila, Indije i Južnoafričke Republike.

'Uz smirenje krize, neke reforme bi mogle ostati površinske', rekao je brazilski ministar vanjskih poslova Celso Amorim na konferenciji za novinare nakon Foruma Indije, Brazila i Južnoafričke Republike (INSA). U zajedničkoj izjavi Amorim i njegov indijski kolega S.M. Krishna i južnoafrički Maite Nkiana-Mashabane su pozvali na nastavak povećanja rezervi Svjetskog monetarnog fonda (MMF).

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi podaci MMF objavio prognozu za svjetsko gospodarstvo Slika nije dostupna Grčki parlament dao potporu Tsiprasu 'Nećemo biti kukavice i odlučno ćemo voditi bitke koje su pred nama'

Više težine zemljama u razvoju

Oni su također tražili 'reorganizaciju predstavništava zemalja i pravo glasovanja u institucijama Bretton Woodsa' kako bi dali više težine zemljama u razvoju. Trojica šefova diplomacija su se sastala radi pripreme predsjedničkog summita njihovih zemalja predviđenog za 8. listopada u Brasiliji. Summit je odgođen za neki kasniji datum, koji će se tek odrediti, rekao je Amorim.

Ministri su također dali podršku pregovorima o sporazumu slobodne razmjene između Indije, skupine MERCOSUR (Argentina, Brazil, Paragvaj, Urugvaj) i Carinske unije Južne Afrike. Oni se nadaju da će razmjene između njihovih zemalja doseći 25 milijardi dolara do 2015. Sada iznose oko 10 milijardi. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene