Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Maroku

Prije mjesec dana uhićen brat organizatora pariških napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jasin Abaud je u pritvoru oko mjesec dana, a nije poznato je li povezan s bratovom terorističkom ćelijom.

Marokanske vlasti prošli su mjesec uhitile Jasina Abauda, mlađega brata Abdelhamida Abauda, za kojega se vjeruje da je organizator prošlotjednih napada u Parizu, izvijestila je u petak marokanska služba sigurnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teror u Parizu SNIMKA KOJA JE POTRESLA SVIJET Otkrio kako je spasio trudnicu koja je visjela s prozora Slika nije dostupna Postavili crnu vrpcu I Google obilježio teroristički napad u Parizu

Vjeruje se da je Abdelhamind Abaud (28), Belgijanac marokanskog porijekla, osmislio i organizirao prošlotjedne napade u kojima je u Parizu ubijeno 129 osoba. Ubijen je u srijedu u policijskom napadu na zgradu u pariškom predgrađu.

KONAČNO I SLUŽBENO POTVRĐENO Ubijen glavni organizator napada

Jasin je uhićen prošli mjesec po slijetanju zrakoplova u Agadir, rodni grad njegova oca i otad je u pritvoru, kazao je za Reuters marokanski sigurnosni izvor, koji je želio ostati anoniman.

"U pritvoru je oko mjesec dana", potvrdio je neimenovani izvor.

Nije poznato je li Abdelhamidov mlađi brat povezan s njegovom ekstremističkom ćelijom u Europi. Izvor nije želio govoriti o pojedinostima uhićenja Jasina Abauda. (Hina)

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene