Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastavljanje Vlade

Petrov: Nadam se da ćemo mandatara imati već sljedeći tjedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi čovjek Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je da Most nije 'mostobran kriminalnih radnji' te da bi mandatara za sastav Vlade mogli imati sljedeći tjedan.

'Pozivamo da se sve strane uključe i neka oni budu mostobran prema nekim kriminalnim radnjama o kojima govore. Mi ne branimo kriminalne radnje. Ako je itko čist što se tiče stranki, to je onda MOST, na nama nema nikakvih mrlja', rekao je Božo Petrov u obraćanju novinarima, osvrćući se tako an izjavu čelnika SDP-a Zorana Milanovića o tome da je 'Most postao mostobran kriminalnih radnji'.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Osvrnuo se i na poljoprivrednike Božo Petrov o Mostovu programu: "Treba nam obiteljski turizam, dosta je apartmanizacije" Božo Petrov, predsjednik Mosta Za Dnevnik Nove TV Petrov otkrio što će Most napraviti ako bude jezičac na vagi između HDZ-a i SDP-a: "Ako nas budu trebali..."

Napomenuo je kako smatra da su pojedinci pretjerali i 'prešli granice normalnog ukusa i političkog dijaloga. Mi se time ne služimo, ako želimo stvari odraditi kako treba, od toga se treba suzdržavati'.

I dalje želi da mandatar bude nestranačka osoba. 'Nikoga ne branimo ni ne formirano mišljenje, ako je itko čist u Hrvatskoj onda je to Most. Na nama nema mrlje', kaže Petrov.

'Ako žele raditi za dobrobit, neka uđu u Vladu. Ali pozivamo ih da radimo zajedno jer je to jedino konstruktivan način', kazao je Petrov.

Na pitanje što su dogovarali s HDZ-om i je li istina da su tražili ministarstva financija, gospodarstva i mjesto premijera odgovorio je kako to nije istina te da su Mostu na prvom mjestu reforme.

Obećava da će danas na internetu objaviti odgovore SDP-a i HDZ-a. 'Tu će se jasno usporediti odgovori i HDZ-a i SDP-a da svi vide što su se obvezali', kaže Petrov. Nada se da će se već sljedeći tjedan znati mandatar.

'Most ne smije niti je dobro da namtne svog mandatara, mi ćemo dati svoje prijedloge, a to očekujemo i od drugih, a onda ćemo vidjeti tko je najbolji prijedlog', zaključio je Petrov.

Nastavak razgovora s Domobljubnom koalicijom

Podsjetimo, Petrov je u utorak rekao kako očekuje da će razgovori s Domoljubnom koalicijom o suradnji biti gotovi u idućih tjedan-dva, ne odbacivši pritom mogućnost da on bude mandatar Vlade.

"Budući da je SDP odbio naše prijedloge odlučili smo nastaviti razgovore s Domoljubnom koalicijom i vjerujemo da bismo ih vrlo brzo mogli završiti", rekao je Petrov nakon konzultacija kod predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

Ponovno je izrazio nadu da će se treća strana, odnosno kolacija Hrvatska raste, uključiti u taj pregovarački proces.

"Most nije na strani ni jedne koalicije. Mi smo na svojoj strani, a nastavljamo dalje razgovore sa stranom koja je prihvatila naše prijedloge", rekao je.

Vjeruje da će pregovori s Domoljubnom koalicijom biti gotovi u idućih tjedan-dva, a pitanje mandatara Vlade u idućih tjedan dana.

S predsjednicom, kaže, uopće nisu razgovarali o mandataru vlade već o razgovorima koje će imati s Domoljubnom koalicijom.

Pitanje premijera stvar je usuglašavanja s drugom stranom, kazao je. "U ovom trenutku ne bi bilo ozbiljno da izlazimo s bilo kojim imenima u javnost", kazao je, a na pitanje novinara hoće li on biti mandatar odgovara da će Most inzistirati na nestranačkom mandataru.

"A gdje će proces odvesti, to ćemo vidjeti", nastavio je. Volio bi, kaže, tu mogućnost isključiti u ovom trenutku. "Naravno, nikad ne reci nikad", dodaje.

Na primjedbu kako je mogućnost da mandatar bude nestranačka osoba osporavana u javnosti, kao i od dijela izabranih saborskih zastupnika, Petrov odgovara da su se na izborima birali zastupnici koji, kada postoji 76 glasova potpore za mandatara, mogu predložiti bilo koje ime. "A hoće li to biti čelnici stranaka ili nestranački kandidati, to je stvar koja je prepuštena tim istim zastupnicima", zaključio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene