Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Amerikanac hrvatskih korijena Michaela Vučića, koji je početkom prosinca na temelju tjeralice iz SAD-a uhićen u BiH, u srijedu je izručen u Sjedinjene Države kako bi se suočio s optužbama za pedofiliju i seksualno zlostavljanje djevojčice, priopćilo je američko veleposlanstvo u BiH.


Za Vučićem su američke vlasti tragale zbog optužbi da je kao nastavnik u američkoj školi u Lakesideu u saveznoj državi Illinois seksualno zlostavljao 13-godišnju učenicu. Uhićen je 12. prosinca nedaleko od Mostara zajedničkom suradnjom službe za poslove sa strancima BiH, granične policije BiH i američkih vlasti.

Vezani članci Svećenik, ilustracija (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Otvorena istraga protiv svećenika Kordića zbog optužbi za seksualno zlostavljanje: ''Nikad nisam dirao djevojčice'' Svećenik (Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Skandal u katoličkom dječjem domu u BiH? Štićenice tvrde: "Za laku noć obilazio bi krevete i zavlačio ruke pod pokrivač..."

Američko veleposlanstvo pozdravilo je suradnju policijskih agencija u BiH s američkim vlastima.

Potraga za učiteljem osumnjičenim za zlostavljanje djevojčica: Je li pobjegao u Hrvatsku?

Po navodima medija Vučić je pobjegao iz SAD-a krajem kolovoza. Za njim je bila raspisana tjeralica s nagradom od milijun dolara. Vučić, čiji su obiteljski korijeni iz okolice Čitluka nedaleko Mostara u BiH je ušao u kolovozu, kada za njim nije bila raspisana tjeralica. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook