Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pobjegao' u kolovozu

BiH izručila nastavnika: Osumnjičen za seksualno zlostavljanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanac hrvatskih korijena Michaela Vučića, koji je početkom prosinca na temelju tjeralice iz SAD-a uhićen u BiH, u srijedu je izručen u Sjedinjene Države kako bi se suočio s optužbama za pedofiliju i seksualno zlostavljanje djevojčice, priopćilo je američko veleposlanstvo u BiH.

Za Vučićem su američke vlasti tragale zbog optužbi da je kao nastavnik u američkoj školi u Lakesideu u saveznoj državi Illinois seksualno zlostavljao 13-godišnju učenicu. Uhićen je 12. prosinca nedaleko od Mostara zajedničkom suradnjom službe za poslove sa strancima BiH, granične policije BiH i američkih vlasti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nepravomoćna presuda Profesor seksualno zlostavljao učenice: Već je bio osuđivan, ali su ga svejedno vratili na posao. Sad je opet osuđen Vlado Košić Seksualno zlostavljanje djece Košić o skandalu u Crkvi: ''Mediji propagiraju pornografiju i erotske filmove, a mi u Crkvi smo kao neki pedofili''

Američko veleposlanstvo pozdravilo je suradnju policijskih agencija u BiH s američkim vlastima.

Potraga za učiteljem osumnjičenim za zlostavljanje djevojčica: Je li pobjegao u Hrvatsku?

Po navodima medija Vučić je pobjegao iz SAD-a krajem kolovoza. Za njim je bila raspisana tjeralica s nagradom od milijun dolara. Vučić, čiji su obiteljski korijeni iz okolice Čitluka nedaleko Mostara u BiH je ušao u kolovozu, kada za njim nije bila raspisana tjeralica. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene