Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Borac Islamske države sam je prijavio majku koja ga je nagovarala da napusti Islamsku državu.


Borac Islamske države pogubio je vlastitu majku u javnosti.

Vezani članci Policija u Melbuourneu, ilustracija Policija sumnja da je Hrvatica ubila troje djece pa presudila sebi: "To su bila divna djeca, puna života" Pogubljenje, ilustracija Prvi put nakon 68 godina: Pogubljena žena zbog otmice i ubojstva žene u osmom mjesecu trudnoće

20-godišnjak je majci presudio u sirijskom gradu Raqqa, a sve su promatrale stotine ljudi. Ubio ju je u blizini pošte u kojoj je radila, tvrdi sirijski opservatorij za ljudska prava. Žena je optužena za otpadništvo nakon što ju je sin prijavio jer ga je navodno poticala da napusti Islamsku državu. Htjela je da pobjegnu i govorila da će koalicija ubiti sve članove organizacije.

Opservatorij je izvijestio da je žrtva bila u 40-ima, dok jedna aktivistička skupina tvrdi da je imala 35 godina. CNN nije bio u mogućosti neovisno potvrditi niti jedno od ovih izvješća .

Inače, ISIS radi na svojoj ekstremnoj reputaciji izvodeći pogubljenja odsijecanjem glave, masovnim pucnjavama i spaljivanjima pred kamerama te objavljivanjem brutalnih videa na društvenim mrežama.