Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna osoba ubijena

Banja Luka: Policija helikopterima lovi bombaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici policije Republike Srpske uz potporu helikoptera tragaju za osobom koja je ubacila eksplozivnu napravu u autobus u središtu Banja Luke od čije je detonacije jedna osoba poginula a dvije ozlijeđene.

Načelnik banjalučkog Centra javne sigurnosti Mladen Marić izjavio je da se ne radi o terorističkome činu nego osveti budući da policija ima informacije da je osumnjičeni, kojemu inicijali nisu objavljeni, ranije prijetio vozaču autobusa koji je poginuo u eksploziji bombe na autobusnome stajalištu u središtu Banja Luke.

Pročitajte i ovo Aluminij Mostar zaprimili telefonski poziv Lažna bombaška prijetnja Aluminiju iz Mostara koji je u najmu izraelske kompanije Ilustracija Bombaški napad Racije širom Turske: Uhićeno 145 osoba osumnjičenih za povezanost s kurdskim militantima

Po riječima načelnika Marića policija pretražuje naselje Lazarevo u Banja Luci uz potporu helikoptera u potrazi za osumnjičenim koji još nije uhićen. U eksploziji su lakše ozlijeđene još dvije osobe.

Po navodima medija napadač na autobus je Željko Stevanović, te su objavljene njegove fotografije.

Osoba koja je imala crnu kapuljaču jutros je oko 10.40 sati ubacila bombu u autobus dok se nalazio na autobusnoj postaji u središtu Banja Luke. Navodno je osumnjičeni Stevanović ranije bio u sukobu s vozačem autobusa koji je poginuo.

Nepoznati počinitelj u četvrtak ujutro je na autobusnom stajalištu u ulici Knjaza Miloša u Banjoj Luci bacio ručnu bombu u autobus Autoprevoza. U eksploziji je poginuo vozač, a bombaški napad dogodio se 50 metara od škole.

Nepoznata osoba koja je bila odjevena u crno, pobjegla je prema centru grada. Taj je dio grada blokiran, a motiv napada je nepoznat, javlja Klix.ba. (Hina/D.B.)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene