Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa u Vatikanu

'Bog je oslobodio čovjeka nakon komunizma i nacizma'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bog je tijekom povijesti uvijek 'oslobađao' čovjeka, a to je učinio ponovno 'nakon mračnoga razdoblja nacističkih i komunističkih progona', rekao je papa Benedikt XVI. u govoru održanom pred 15.000 hodočasnika tijekom opće audijencije na Trgu sv. Petra u Vatikanu.

Papa je vjernike i hodočasnike podsjetio na psalam 136 - vrlo važan kršćanima i židovima - Veliki Hallel, svečanu hvalu što je židovstvo pjeva za vrijeme pashalnoga bogoslužja, a osobito je važan njegov refren: 'Hvalite Gospodina, jer je dobar: vječna je ljubav njegova!'

'U dvije tisuće dugoj povijesti Crkve, dobrota Božja uvijek je postojala: nakon mračnog perioda komunističkih i nacističkih progona Bog nas je oslobodio i pokazao da je njegova snaga vječna', rekao je Benedikt XVI.

Povratak židova u Svetu zemlju nakon robovanja u Egiptu za faraone današnjem se čovjeku može učiniti vrlo dalekim, a može mu se činiti i da to nije dio njegove povijesti, rekao je Papa. No tijekom 'dugoga putovanja pustinjom prema slobodi, punog kušnji, hebrejski je narod uspio preživjeti, naučivši da treba živjeti u vjeri i slušati zakone Gospodnje'. 'Važno je sjetiti se dobrote Božje', koja pokreće nadu i 'otvara put prema budućnost', kazao je Benedikt XVI. (HINA)
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Pismo otkrio vatikanski arhivist Papa Pio XII rano znao za holokaust: "Vatikan imao informacije da su radni logori tvornice smrti" Slika nije dostupna U novoj knjizi Benedikt XVI. priznao slabu točku dok je bio u Vatikanu

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene