Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Blic': Zbog dugova pod upitnikom održavanje Eurosonga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog neizmirenih obveza srbijanske javne televizije RTS prema srbijanskom udruženju za zaštitu autorskih prava (SOKOJ), europske udruge za zaštitu autorskih prava (CISAC i PRA) obratile su se RTS-u, ali i vladi Srbije sa zahtjevom da se problem riješi, kako u protivnom ne bi zahtjevali od Europske radiodifuzne unije (EBU), koja organizira eurovizijsko natjecanje Eurosong, da organizaciju povjeri nekom drugom javnom servisu, piše beogradski "Blic".

Kako "Blic" saznaje od ravnatelja SOKOJ-a Aleksandra Kovačevića, u tijeku je veoma ozbiljna prepiska između CISAC-a i EBU-a, koji organizira Eurosong.

Pročitajte i ovo Baby Lasagna Veliko postignuće Komunikacijski stručnjak o uspjehu Baby Lasagne: "To je europski fenomen, Hrvatska zbog njega konačno ima priliku..." Eurosong 2024. "DAR NEPRIJATELJIMA" Organizatori Eurosonga zabranili jednu zastavu, traži se objašnjenje: "Čemu ovo služi?"

Ravnatelj RTS-a Aleksandar Tijanić je pak za medije izjavio kako je to "glupost".

"Pošto je SOKOJ pustio tu vijest u medije, najavljujem im da neće dobiti ni dinara od RTS-a. Mogu nas odmah tužiti, a baš bih volio vidjeti kako namjeravaju zabraniti održavanje Eurosonga", rekao je Tijanić.

Član Upravnog odbora SOKOJ-a Vlada Maričić rekao je međutim da je ovaj problem nedavno predočen vladi Srbije.

"U poslednjih nekoliko dana, britanska autorska agencija PRA i CISAC ozbiljno pritišću EBU da preispita odluku o održavanju Eurosonga u Beogradu. Poslano je čak i pismo predsjedniku Borisu Tadiću da pomogne riješiti problem", rekao je Maričić za "Blic".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene