Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jevgenij Prigožin

VIDEO Šef zloglasnih plaćenika snimio poruku koja se neće svidjeti Putinu: "Ako se mi povučemo iz Bahmuta..."

Čelnik ruske plaćeničke organizacije Wagner Jevgenij Prigožin objavio je video u kojem upozorava da njegovim postrojbama fali oružja, municije i ljudi.

Jevgenij Prigožin, osnivač i čelnik ruske plaćeničke organizacije Wagner, objavio je video u kojem je rekao da će se cijeli ruski front raspasti ako se njegovi vojnici povuku iz Bahmuta.

"Danas Wagner djeluje kao cement. Mi sve ukrajinske snage privlačimo k sebi. Mi ih meljemo, uništavamo i ne dozvoljavamo im da se fokusiraju na druga područja fronta. S druge strane, ako se mi krećemo prema naprijed, ostali nas moraju slijediti", rekao je.

Pročitajte i ovo Bitka za Bahmut Bitka za Bahmut Bijeli anđeli pretražuju smrtonosne četvrti: Spašavanje preostale djece iz grada koji postaje pakao na zemlji

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin Krvave borbe VIDEO Šef Wagnera objavio jezivu snimku: Stoji ispred drvenih lijesova u kojima se navodno nalaze ukrajinski vojnici

Dodao je da će se, u slučaju povlačenja Wagnera, front raspasti do ruske granice, a možda će se premjestiti i unutar ruskog teritorija te će situacija biti neugodna za sve vojne jedinice koje štite ruske interese.

"Ako se povučemo, u povijesti će biti zapisano da smo napravili prvi korak ratnog poraza", rekao je te upozorio na pitanje nedostatka streljiva.

"Obični borci, s iskrivljenim šakama, oguljenim noktima i dugačkim bradama, će doći i reći: 'Šefe, je li moguće da se ova priča odvija negdje duboku u Ministarstvu obrane, ili na još višim pozicijama, da bi se ruskom narodu objasnilo kako smo završili u ovakvim problemima? Što ako nam žele smjestiti i reći da smo mi zlikovci i da zato ne možemo dobiti municiju, oružje te nam nije dopušteno dovesti pojačanje, uključujući i zatvorenike?'", zaključio je Prigožin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene