Alex Salmond (Foto: PA/PIXSELL)
Alex Salmond (Foto: PA/PIXSELL) Foto: PA/PIXSELL

Vijest o uhićenju stigla je nakon što je Salmon 8. siječnja dobio sudsku parnicu protiv škotske vlade, iz koje su stigle dvije anonimne optužbe za seksualno uznemiravanje.


Škotska je policija potvrdila da je uhitila bivšeg premijera Škotske Alexa Salmonda (64) zbog optužbi za seksualno napastovanje. Uhićen je u srijedu navečer, a u četvrtak bi se trebao pojaviti na sudu u Edinburghu.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Ako banda ne ispuni obećanja otkrit će da nema gore osvete od prezrene nacije' Slika nije dostupna Vođa nacionalista: 'Škotska će biti neovisna za 20 godina'

Vijest o uhićenju stigla je nakon što je Salmon 8. siječnja dobio sudsku parnicu protiv škotske vlade, iz koje su stigle dvije anonimne optužbe za seksualno uznemiravanje. Kako su pisali tamošnji mediji, jedan od navodnih slučajeva uznemiravanja dogodio se još u prosincu 2013. godine.

Alex Salmond bio je premijer Škotske od 2007. do 2014. godine, kada je dao ostavku nakon referenduma o neovisnosti. Bio je i član Škotske nacionalne stranke, koju vodi aktualna premijerka Nicola Sturgeon, no izašao je iz članstva u kolovozu prošle godine nakon optužbi koje on odbacuje. 

Kako piše The Sun, trenutačno vodi emisiju na televizijskom kanalu Russia Today, koju podupire Kremlj.