Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već su mu sudili

Bivši premijer Škotske uhićen zbog optužbi za seksualno uznemiravanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijest o uhićenju stigla je nakon što je Salmon 8. siječnja dobio sudsku parnicu protiv škotske vlade, iz koje su stigle dvije anonimne optužbe za seksualno uznemiravanje.

Škotska je policija potvrdila da je uhitila bivšeg premijera Škotske Alexa Salmonda (64) zbog optužbi za seksualno napastovanje. Uhićen je u srijedu navečer, a u četvrtak bi se trebao pojaviti na sudu u Edinburghu.

Pročitajte i ovo Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato Krali aute vučnim vozilom Dolijao dvojac Operirali po Novom Zagrebu i Maksimiru: Policija otkrila kako su domišljati mladići krali automobile

Vijest o uhićenju stigla je nakon što je Salmon 8. siječnja dobio sudsku parnicu protiv škotske vlade, iz koje su stigle dvije anonimne optužbe za seksualno uznemiravanje. Kako su pisali tamošnji mediji, jedan od navodnih slučajeva uznemiravanja dogodio se još u prosincu 2013. godine.

Alex Salmond bio je premijer Škotske od 2007. do 2014. godine, kada je dao ostavku nakon referenduma o neovisnosti. Bio je i član Škotske nacionalne stranke, koju vodi aktualna premijerka Nicola Sturgeon, no izašao je iz članstva u kolovozu prošle godine nakon optužbi koje on odbacuje. 

Kako piše The Sun, trenutačno vodi emisiju na televizijskom kanalu Russia Today, koju podupire Kremlj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene