Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši američki dužnosnik otkriva

Zašto se SAD povukla iz nuklearnog sporazuma s Rusijom? "SAD može uništiti svijet 10 puta iznova i ne nedostaje mu naoružanja"

Američki nuklearni projektili (Foto: Arhiva/AFP)
Američki nuklearni projektili (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
SAD je zasićen naoružanjem i ne treba mu nova utrka u nuklearnom naoružanju, smatra bivši kongresnik Ron Paul, koji je za RT komentirao najavu američkog predsjednika Donalda Trumpa da će se Sjedinjene Američke Države povući iz sporazuma o nuklearnom naoružanju srednjeg dometa u Europi (INF).

Bivši republikanski kongresnik i šef Ron Paul instituta za mir i napredak ne vjeruje da bi povlačenje SAD-a iz INF-a doprinijelo poboljšanju nacionalne sigurnosti te zemlje.

Pročitajte i ovo Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom suda preminuo u bolnici Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom u kojoj se sudi Donaldu Trumpu U New Yorku se ispred zgrade suda zapalio muškarac U tijeku je suđenje Trumpu UZNEMIRUJUĆE Muškarac se zapalio ispred zgrade gdje se sudi Trumpu: Otkriva li letak na tlu razlog strašnog čina?

Ako bi Trump ostvario svoju prijetnju i poništio taj povijesni sporazum koji su 1987. godine potpisali tadašnji američki i sovjetski čelnici Ronald Reagan i Mihail Gorbačov, a sudeći po njegovim dosadašnjim postupcima to je i više nego izgledno, Paul smatra da Americi to "neće donijeti ništa dobrog".

"To znači da američka vlada, vojno-industrijski kompleks, želi proizvesti još mnogo više naoružanja, jer isto rade i Kinezi, pa zašto ne bi i oni", kaže Paul.

Paul istovremeno ne vjeruje da je navodna kineska prijetnja legitiman razlog za gomilanje još više naoružanja. Potreba za novim oružjem i naoružanjem nije razlog zbog kojeg bi se SAD povukao iz nuklearnog sporazuma, dodaje Paul.

"Imamo dovoljno naoružanja da uništimo svijet 10 puta zaredom i ne trebamo se brinuti da nam nedostaje još naoružanja", poručio je Paul.

"Jačat ćemo nuklearni program dok se ne urazumite. Ne možete igrati sa mnom tu igru"

Podsjetimo, Trump je u ponedjeljak upozorio da SAD ima namjeru ojačati svoj nuklearni arsenal kako bi izvršio pritisak na Rusiju i Kinu. Moskva je odmah zaprijetila protumjerama.

Trump je rekao da SAD ima namjeru ojačati svoj nuklearni arsenal "dok se ljudi ne urazume", nakon što je objavio da se kani povući iz Sporazuma o uništenju i zabrani proizvodnje projektila kraćeg i srednjeg dometa (INF).

Novinarima u Bijeloj kući ponovio je svoju tvrdnju da se Rusija ne drži INF-a, koji, kako je rekao Trump, Amerika planira napustiti.

"To je prijetnja kome god hoćete. I to uključuje Kinu i Rusiju i svakog drugog tko želi igrati tu igru. Ne možete to raditi. Ne možete igrati tu igru sa mnom", kazao je Trump.

Rekao je da će se držati svog plana o jačanju nuklearnog oružja "sve dok se ne urazume".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene