Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPTUŽBE ZA KORUPCIJU

Prvi put nakon propalog atentata oglasila se bivša predsjednica Argentine: ''Živa sam zbog Boga i djevice Marije''

Napadač uperio pištolj u Cristinu Kirchner
Napadač uperio pištolj u Cristinu Kirchner Foto: TELAM / AFP
Bivša predsjednica i sadašnja potpredsjednica Argentine Cristina Fernandez de Kirchner prvi put je javno komentirala pokušaj atentata na nju početkom rujna u Buenos Airesu.

Brazilac Fernando Andrés Sabag Montiel uperio je pištolj u bivšu argentinsku predsjednicu i aktualnu potpredsjednicu Cristinu Fernandez de Kirchner početkom rujna, ali mu se pištolj zaglavio i Kirchner je izbjegla ranjavanje.

U prvom javnom komentaru nakon pokušaja atentata Fernandez de Kirchner je rekla kako osjeća da je živa zbog Boga i djevice Marije, a otkrila je i da ju je ubrzo nakon pokušaja atentata nazvao papa Franjo, koji je također Argentinac, kako bi joj pružio utjehu.

''Zaista osjećam da sam živa zbog Boga i djevice Marije'', kazala je Fernandez de Kirchner, piše BBC, tijekom susreta sa svećenicima i časnim sestrama istaknuvši: ''Čini mi se stoga i primjerenim zahvaliti Bogu i djevici okružena svećenicima''.

Zahvalnost je izrazila i papi Franji, koji ju je nazvao nekoliko sati nakon propalog atentata: ''U razgovoru mi je rekao da djelima mržnje i nasilja uvijek prethodi govor mržnje''.

Fernandez de Kirchner, javna ličnost koja izaziva podjele i vjerojatno najmoćnija argentinska političarka, suočava se s potencijalnim optužbama za korupciju povezanu s navodnim preusmjeravanjem javnih sredstava dok je bila predsjednica između 2007. i 2015. godine.

Pročitajte i ovo Napadač uperio pištolj u Cristinu Kirchner MUŠKARAC UHIĆEN VIDEO Stravična snimka pokušaja atentata na bivšu predsjednicu: "Uperio je pištolj u njezinu glavu i povukao okidač"
Pročitajte i ovo Napadač uperio pištolj u Cristinu Kirchner OTPRIJE POZNAT POLICIJI Tko je čovjek koji je bivšoj predsjednici uperio pištolj u glavu? Na laktu ima nacističku tetovažu

Ona poriče krivnju, a njezini pristaše svakodnevno se okupljaju na ulicama i ispred njezine rezidencije te kritiziraju pravosuđe i konzervativnu oporbu jer provode, kako tvrde, lov na vještice protiv potpredsjednice u zemlji zahvaćenoj dubokom političkom polarizacijom i ekonomskom krizom.

35-godišnji Montiel i njegova 23-godišnja djevojka Brenda Uliarte optuženi su za pokušaj ubojstva, a oboje negiraju svoju upletenost u pokušaj atentata.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene