Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Španjolski katolički biskupi su utorak nastavili kampanju protiv planirane liberalizacije pobačaja, koju je biskup Bilbaa Ricardo Blazquez nazvao 'kulturom smrti zapadne civilizacije'.


Blazquez, bivši predsjednik španjolske biskupske konferencije, u izvješću navodi da se pobačaj može usporediti s terorizmom, ratom, ropstvom i obiteljskim nasiljem. Biskupska konferencija priprema se u srijedu proslaviti 'dan života', u sklopu kampanje kampanju na državnoj razini protiv plana socijalističke vlade premijera Jose Luisa Rodrigueza Zapatera o liberalizaciji zakona o pobačaju iz 1985.

Vezani članci Mons. Ante Jozić zaređen za biskupa - 5 Kardinal Parolin zaredio Antu Jozića za biskupa. Komentirao i proglašenje Stepinca svetim: "Molimo se za to" Vatikan Poljski nadbiskup prijavio biskupa koji je skrivao zlostavljanje djece: "Ne dopuštamo prikrivanje takvih zločina"

Prema očekivanom novom zakonu, žene ne bi trebale tražiti dopuštenje za pobačaj tijekom prvih 14 tjedana trudnoće. U Španjolskoj se godišnje prekida više do 100.000 trudnoća, a kao opravdanje se najčešće navodi opasnost trudnoće po majčino zdravlje.