Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH: Poljoprivrednici prijete blokadom graničnih prijelaza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi Udruženja poljoprivrednika Bosne i Hercegovine prosvjedovali su u ponedjeljak u blizini pet graničnih prijelaza između BiH i Hrvatske tražeći da bosanskohercegovačke vlasti poduzmu mjere kojima bi potaknuli i zaštitili domaću proizvodnju suočenu s još većom konkurencijom nakon pristupanja BiH Sporazumu o zoni slobodne trgovine u središnjoj Europi .(CEFTA).

Poljoprivrednici kojima potporu pružaju i udruge koje okupljaju male i srednje poduzetnike, nezaposlene te autoprijevoznike okupili su se kod graničnih prijelaza Orašje, Izačić, Vinjani donji-Gorica, Doljani te Kamensko no lokalna im policija nije dopustila blokirati promet.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika BiH Miro Pejić izjavio je novinarima na prijelazu Gorica kako oni traže izmjene Zakona o carinskoj tarifi čime bi se osigurala lakša nabava opreme i repromaterijala iz inozemstva a domaći bi poljoprivrednici time postali konkurentniji u odnosu na poljoprivrednike u regiji.

Poljoprivrednici su kao rok za ispunjenje zahtjeva postavili 23.
prosinca te su najavili da će u protivnom poduzeti opću blokadu graničnih prijelaza sa susjednim zemljama ali i prilaza Sarajevu te sjedišta tijela vlasti BiH u glavnom gradu.

Komentirajući okupljanje poljoprivrednika kod graničnih prijelaza u Hercegovini, glasnogovornik Ministarstva u unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak tijekom dana je izjavio da policija neće dopustiti blokadu prekograničkog prometa. Istaknuo je da će poljoprivrednici morati pronaći drugi način za rješavanje svojih problema.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene