Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši pripadnici Vojske RS

BiH: Podignuta optužnica protiv četvorice za pokolj u Srebrenici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine objavilo je kako je podiglo optužnicu protiv četvorice bivših pripadnika Vojske Republike Srpske zbog njihova sudjelovanja u genocidu počinjenom nad Bošnjacima Srebrenice u srpnju 1995. godine.

Kako se objašnjava u priopćenju Tužiteljstva BiH, optuženi cu Franc Kos, državljanin Slovenije, te Stanko Kojić, Vlastimir Golijanin i Zoran Geronja, svi državljani BiH.

Pročitajte i ovo Dokumenti Oglasila se i odvjetnica Na prijevaru preuzeli vrijedne dionice: Potvrđena optužnica protiv ministrovog sina i njegovog punca Slika nije dostupna Optuženi za ratni zločin ne osjeća se krivim

Sva četvorica su tijekom rata u BiH bilo pripadnici zloglasnog 10. Diverzantskog odreda VRS izravno uključenog u masovna pogubljena zarobljenih Bošnjaka.

Nakon pada srebreničke enklave u ruke bosanskih Srba u srpnju 1995. godine ubijeno je najmanje osam tisuća Bošnjaka.

Pod zapovjedništvom Franca Kosa četvorica optuženih sudjelovala su u strijeljanju 800 zarobljenika zatočenih na vojnom gospodarstvu Branjevo.

>> Pokopane žrtve: 'Srebrenica je mrlja na našoj savjesti'

U optužnici se ističe kako su Kos i Kojić nakon masovnih strijeljanja tragali za preživjelima koji su još davali znakove života te su ih potom ubijali pucnjima u glavu. Sva četvorica optuženih uhićena su i nalaze se u pritvoru Suda BiH. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene