Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pali s litice

BiH: Na Bjelašnici poginuo mladić, djevojka teško ozlijeđena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojka je u teškom stanju i liječnici se bore za njen život.

Gorska služba spašavanja (GSS) Bosne i Hercegovine potvrdila je u nedjelju navečer kako je konačna bilanca nesreće koja se ranije tijekom dana dogodila na planini Bjelašnici kod Sarajeva jedna poginula i jedna teško ozlijeđena osoba, dok je još osam planinara evakuirano neozlijeđeno.

Pročitajte i ovo Nesreća u Njemačkoj Sve službe na terenu FOTO/VIDEO Objavljene snimke s mjesta strašne nesreće u Njemačkoj: Prevrnuo se Flixbusov autobus, najmanje je pet osoba poginulo Srušio se most u Baltimoreu - 2 U Baltimoreu VIDEO Pogledajte trenutak udarca broda u most: Urušio se kao kula od karata

Cijelo poslijepodne trajala je akcija spašavanja skupine od desetak osoba koje su se po lošem vremenu zaputile ka vrhu Bjelašnice.

Prema dostupnim informacijama raskvašeni snijeg i snažni nalet vjetra prouzročio je pad dvoje planinara s litice. Mlađi muškarac za kojega su lokalni mediji javili da se zove Dragi Novaković i da je bio iskusni planinar i ljubitelj ekstremih sportova na mjestu je poginuo dok je djevojka koja je također pala zadobila teške ozljede.

Spasioci su uspjeli doći do nje nakon višesatnih napora i ona je potom prebačena vojnim helikopterom u Klinički centar u Sarajevu.

Iz bolnice su izvjestili kako je u teškom stanju te kako se liječnici bore za njen život. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene