Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH: Muselimović očekuje početak novog suđenja Čoviću do kraja godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mostarski odvjetnik Josip Muselimović je izjavio kako do kraja ove godine očekuje početak novog suđenja njegovu štićeniku, aktualnom predsjedniku HDZ BiH Draganu Čoviću, nakon što je u srijedu Prizivno vijeće Suda BiH ukinulo raniju prvostupanjsku presudu od pet godina zatvora.

Presuda je izrečena u postupku na temelju optužnice koja ga je teretila za zlouporabu položaja i korupciju povezanu s poslovanjem mesne industrije "Lijanovići" iz Širokog Brijega.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ne uzdam se u utjecaje izvana' Dragan Čović protiv 'Daytona 2' Slika nije dostupna Najavio građanski neposluh Čović: HDZ neće poštovati sadašnju vlast BiH

Sudski postupak protiv Čovića, koji je trajao dvije i pol godine,
biti će obnovljen, jer su tijekom razmatranja žalbi što su ih na
prvostupanjsku presudu uložili Ćovićevi branitelji i Tužiteljstvo BiH, kako je obrazložio Sud BiH, ustanovljene "bitne povrede odredaba kaznenog postupka".

Muselimović je u petak lokalnim medijima u Mostaru izjavio kako očekuje da će obnovljeni postupak protiv Čovića trajati mnogo kraće, nego prethodni. "Ne vjerujem da će sve skupa trajati duže od mjesec dana", rekao je Muselimović. Pri tomu je dodao kako je je prvo dvipogodišnje suđenje Čoviću financijski koštalo mnogo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene