Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u utorak kako nema informacija da se protiv njega vodi istraga zbog zloporabe sredstava iz entitetskog proračuna a za sud i tužiteljstvo Bosne i Hercegovine koji bi za to mogli biti nadležni izjavio je kako su 'nelegalni i nelegitimni' da mu sude.


'Gradnja zgrade vlade (RS) očito smeta političkom establišmentu u Sarajevu. Ona je urađena sukladno zakonu i nikakvih zloporaba nije bilo', izjavio je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Lokalni mediji u BiH javili su da je tužiteljstvo BiH i službeno zatražilo pokretanje istrage protiv Dodika i nekoliko njegovih bliskih suradnika i poslovnih partnera zbog sumnje da su tijekom gradnje zgrade entitetske vlade i autoceste Banja Luka-Gradiška pronevjerili proračunska sredstva u iznosu od 115 milijuna konvertibilnih maraka (78,8 milijuna eura).

Vezani članci Građani Sarajeva prosvjeduju na 4. godišnjicu smrti Dženana Memića - 4 Misteriozna smrt mladića u BiH, policija uhitila njegovu bivšu djevojku. Otac poručio: "Ovo čekamo već 1955 dana" Milorad Dodik i Sergej Lavrov Skandal s ''Dodikovom ikonom'' se nastavlja: Veleposlanik ju unio u zemlju, tvrde da je bezvrijedna

Dodik tvrdi kako su takvi navodi proizvod političke urote svrha koje je oslabiti Republiku Srpsku i njene vlasti. 'Neka oni (sud i tužiteljstvo BiH) rade svoj posao, no oni su za mene nelegalni i nelegitimni a ja ću odlučiti kako ću postupati u slučaju eventualnih istraga', kazao je Dodik, dodajući kako "nije spreman surađivati s nelegalnim i nelegitimnim tijelima".