Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četiri osobe uhićene su u srijedu po nalogu Tužiteljstva BiH pod sumnjom da su umiješane u ratne zločine, rekao je glasnogovornik Tužiteljstva Boris Grubešić.


On je kazao kako su uhićenja obavljena na području Sarajeva te da je pretraženo nekoliko lokacija. Policija po nalogu Tužiteljstva traga za dokazima o počinjenim ratnim zločinima. Grubešić je također kazao kako se akcija odnosi na prikupljanje dokaza o ratnim zločinima počinjenim nad hrvatskim civilima u mjestu Trusina.

Vezani članci Prosvjed u Sarajevu - 5 Crni rekord u BiH, nikad više umrlih. Prosvjedi u Sarajevu: ''Mi nemamo vladu, imamo samo osobe na platnom spisku'' Bivši udomitelj djevojčice Bivši udomitelji djevojčice shrvani: "Pozdravili smo se s našim anđelom, danas smo je dotaknuli posljednji put. Da smo znali... Ne bi je dali pa makar u zatvoru završili"

Kako doznaje Hina iz pravosudnih izvora, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) pretražili su i stan kojega u Sarajevu koristi ratni načelnik Glavnog stožera Armije BiH Sefer Halilović, no, kako se doznaje, on nije među uhićenima. Veliki broj pripadnika SIPA-e uz potporu policajaca MUP-a Federacije BiH okružio je stambenu zgradu u sarajevskom naselju Grbavica, gdje je Halilovićev stan.  (Hina)