Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bosna i Hercegovina jasno se svrstala na stranu međunarodne koalicije u borbi protiv terorističke organizacije Islamska država (IS) i bit će aktivni sudionik svih međunarodnih napora da se ona porazi, objavilo je u utorak Ministarstvo vanjskih poslova BiH.


U priopćenju objavljenom u Sarajevu oštro su osuđeni zločini pripadnika IS-a nad 21 egipatskim kršćaninom, počinjeni u Libiji, kao i zvjerska mučenja i smaknuća brojnih zarobljenika koje pripadnici IS-a smatraju neprijateljima islama.

Vezani članci Slika nije dostupna OVO JE NAJGORA DRŽAVA NA SVIJETU Svaki dan se čitaju stroga pravila Slika nije dostupna BORIO SE ZA ISLAMSKU DRŽAVU Podignuta optužnica protiv Safeta Brkića

Iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine također su osudili i teroristički napad u Danskoj.

"Dajemo punu potporu danskim tijelima vlasti koja rade na rasvjetljavanju zločina i poduzimaju napore da naglase kako je riječ o iskrivljavanju religije, a ne borbi islama i Zapada", stoji u priopćenju.

Sarajevo: Počelo suđenje Bosniću zbog poticanja na terorizam

"Svakodnevna zbivanja diljem svijeta, koja svjedoče pokušajima da se vjerom opravda zločin, zahtijevaju odlučan i jednoglasan odgovor civiliziranog svijeta. Bosna i Hercegovina je bila i ostat će aktivan sudionik u borbi protiv svih vrsta radikalizma. Imajući to na umu MVP BiH osuđuje i ubojstvo troje američkih muslimana koji su žrtve opasne zablude o sukobu religija i civilizacija na globalnom planu", navedeno je u priopćenju koje spominje slučaj u SAD-u u kojem je prošloga tjedna troje muslimanskih studenata ubio muškarac neprijateljski raspoložen prema religijama.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH ranije je potvrđeno kako se nakon eskalacije sukoba u Libiji, potaknute smaknućem skupine egipatskih Kopta, pozorno prati stanje u toj zemlji jer je tamo angažirano nekoliko desetaka radnika iz BiH na različitim gradilištima. Svi oni za sada su u zonama koje nisu zahvaćen sukobima, no poduzimaju se mjere opreza kako bi ih se u slučaju potrebe evakuiralo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook