Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Službeno objavljeno

BiH će biti aktivni sudionik koalicije protiv Islamske države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bosna i Hercegovina jasno se svrstala na stranu međunarodne koalicije u borbi protiv terorističke organizacije Islamska država (IS) i bit će aktivni sudionik svih međunarodnih napora da se ona porazi, objavilo je u utorak Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

U priopćenju objavljenom u Sarajevu oštro su osuđeni zločini pripadnika IS-a nad 21 egipatskim kršćaninom, počinjeni u Libiji, kao i zvjerska mučenja i smaknuća brojnih zarobljenika koje pripadnici IS-a smatraju neprijateljima islama.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine također su osudili i teroristički napad u Danskoj.

"Dajemo punu potporu danskim tijelima vlasti koja rade na rasvjetljavanju zločina i poduzimaju napore da naglase kako je riječ o iskrivljavanju religije, a ne borbi islama i Zapada", stoji u priopćenju.

Sarajevo: Počelo suđenje Bosniću zbog poticanja na terorizam

"Svakodnevna zbivanja diljem svijeta, koja svjedoče pokušajima da se vjerom opravda zločin, zahtijevaju odlučan i jednoglasan odgovor civiliziranog svijeta. Bosna i Hercegovina je bila i ostat će aktivan sudionik u borbi protiv svih vrsta radikalizma. Imajući to na umu MVP BiH osuđuje i ubojstvo troje američkih muslimana koji su žrtve opasne zablude o sukobu religija i civilizacija na globalnom planu", navedeno je u priopćenju koje spominje slučaj u SAD-u u kojem je prošloga tjedna troje muslimanskih studenata ubio muškarac neprijateljski raspoložen prema religijama.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH ranije je potvrđeno kako se nakon eskalacije sukoba u Libiji, potaknute smaknućem skupine egipatskih Kopta, pozorno prati stanje u toj zemlji jer je tamo angažirano nekoliko desetaka radnika iz BiH na različitim gradilištima. Svi oni za sada su u zonama koje nisu zahvaćen sukobima, no poduzimaju se mjere opreza kako bi ih se u slučaju potrebe evakuiralo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene