Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bhutto umrla od udarca glavom o krov automobila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Benazir Bhutto umrla je udarivši glavom o sklopivi krov automobila u kojemu je bila u trenutku bombaškog napada, a u njezinu tijelu nisu pronađeni ni meci ni krhotine metala.

Glasnogovornik pakistanskog ministarstva unutarnjih poslova, general Javed Cheema, rekao je da je pakistanska oporbena čelnica umrla od ozljede na glavi koju je zadobila udarivši o ručicu za spuštanje krova, pokušavajući se skloniti u unutrašnjost automobila u trenutku napada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nasilje u školi Nije govorio engleski: Učiteljica ubila učenika (6)?! Slika nije dostupna Nakon par mjeseci... VIDEO Šokantan video sve otkrio!

Napad na Benazir Bhutto dogodio se po završetku predizbornog skupa u Rawalpindiju, kod Islamabada, gdje je pozdravljala svoje pristaše iz automobila.

- Pri padu je udarila glavom o ručicu, zbog čega je lubanja pukla u predjelu desnog uha, rekao je Cheema, dodavši da su obavještajne službe uhvatile telefonski poziv u kojemu muškarac, kojeg smatraju glavnim čelnikom terorističke mreže Al Qaide za Pakistan, Baitullah Mehsud, čestita jednom aktivistu nakon smrti Benazir Bhutto.

Postoji "nepobitan dokaz da Al Qaida, njezine mreže i postrojbe pokušavaju destabilizirati Pakistan", rekao je Cheema.

Pakistansko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u petak na tiskovnoj konferenciji videosnimku posljednjih trenutaka Benazir Bhutto, upozorivši da Al Qaida pokušava "destabilizirati" zemlju.

Među pakistanskim političarima koji su nakon ubojstva Benazir Bhutto u četvrtak primili prijetnje smrću bio je i bivši premijer, oporbeni čelnik Nawaz Sharif, objavilo je pakistansko minstarstvo unutarnjih poslova.

Nakon ubojstva Bhutto, "prijeti se i drugim osobama koje
obavještavamo čim primimo informacije o tome", kazao je Javed Cheema na tiskovnoj konferenciji.

Na zamolbu da kaže kome se prijeti, rekao je da je riječ o Nawazu Sharifu, islamističkom vođi Maulani Fazluru Rehmanu i bivšim ministrima Šeiku Rashidu i Aftabu Sherapau.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene