Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bhutto prijeti Musharrafu 'dugim maršem'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša pakistanska premijerka Benazir Bhutto zaprijetila je da će oporba povesti svoje pristaše na veliki prosvjedni marš ako predsjednik Pervez Musharraf ne podnese ostavku na dužnost vojnog zapovjednika.

Bhutto je to poručila Musharrafu nakon što se s čelnicima oporbenih stranaka konzultirala oko toga što poduzeti kako bi okončali izvanredno stanje koje je predsjednik proglasio u subotu.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem" Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

'Ne budu li zahtjevi ispunjeni do 9. studenoga, počet ćemo dugi marš iz Lahorea 13. studenoga, a zatim i prosvjedno sjedenje u Islamabadu', rekla je Bhutto, čelnica Pakistanske narodne stranke, najveće oporbene formacije u zemlji.

Nastojeći dobiti zeleno svjetlo za reizbor na dužnost predsjednika, koji se u Pakistanu bira u parlamentu a ne izravno, Musharraf je obećao prije 15. studenoga, kada mu istječe sadašnji mandat, podnijeti ostavku na vojnu dužnost.

No uoči ključne odluke Vrhovnog suda o zakonitosti njegove nedavne izborne pobjede, u subotu je Musharraf proglasio izvanredno stanje, navodno zbog porasta terorističkih napada u zemlji i upletanja pravosudnih krugova u politiku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene