Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivša pakistanska premijerka Benazir Bhutto zaprijetila je da će oporba povesti svoje pristaše na veliki prosvjedni marš ako predsjednik Pervez Musharraf ne podnese ostavku na dužnost vojnog zapovjednika.


Bhutto je to poručila Musharrafu nakon što se s čelnicima oporbenih stranaka konzultirala oko toga što poduzeti kako bi okončali izvanredno stanje koje je predsjednik proglasio u subotu.

Vezani članci Prijetnja, ilustracija Upao u školu pa vrijeđao i prijetio, od ravnateljice tražio da otpusti jednog djelatnika Jasna Vojnić Zbog prijetnji predsjednici Hrvatskog nacionalnog vijeća uhićen 40-godišnjak iz Subotice

'Ne budu li zahtjevi ispunjeni do 9. studenoga, počet ćemo dugi marš iz Lahorea 13. studenoga, a zatim i prosvjedno sjedenje u Islamabadu', rekla je Bhutto, čelnica Pakistanske narodne stranke, najveće oporbene formacije u zemlji.

Nastojeći dobiti zeleno svjetlo za reizbor na dužnost predsjednika, koji se u Pakistanu bira u parlamentu a ne izravno, Musharraf je obećao prije 15. studenoga, kada mu istječe sadašnji mandat, podnijeti ostavku na vojnu dužnost.

No uoči ključne odluke Vrhovnog suda o zakonitosti njegove nedavne izborne pobjede, u subotu je Musharraf proglasio izvanredno stanje, navodno zbog porasta terorističkih napada u zemlji i upletanja pravosudnih krugova u politiku.