Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako izostane europska potpora, Grčka će morati posuđivati sredstva uz visoku kamatnu stopu.


Grčki premijer Georgi Papandreu nije u srijedu navečer u Bruxellesu isključio mogućnost da će od Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF) zatražiti financijsku pomoć, ne bude li moguća europska potpora.

Vezani članci Čelična ograda između Grčke i Turske Grčka postavila visoku čeličnu ogradu na granici s Turskom: "Novi val migracija je neizbježan" Španjolska se i dalje bori s požarima - 7 VIDEO Apokaliptični prizori požara koji haraju Španjolskom: Evakuirano gotovo 1000 ljudi, toplinski val dodatno otežava situaciju

'Ako budemo vidjeli da ćemo morati posuđivati uz iznimno visoku kamatnu stopu' na financijskim tržištima kako bismo refinancirali grčki dug, 'sve je moguće i ništa nije isključeno', rekao je novinarima na tiskovnoj konferenciji zajedno s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom.

Ipak, dodao je, 'bilo bi nam draže europsko rješenje'. To upozorenje dolazi u času kada Njemačka i dalje ne želi plaćati za Grčku. Kancelarka Angela Merkel ocijenila je u srijedu da što god bi se u ovom trenutku učinilo za Atenu, ne bi bilo 'dobar odgovor', već da treba 'početi rješavati problem u korijenu'. (Hina)