Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra djela

Beskućnik pronašao i vratio gotovo 8.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Beskućnik iz Pennsylvanije bez imalo razmišljanja učinio je pravu stvar. Iako je i sam u financijski bezizlaznoj situaciji, nakon što je pronašao gotovo 8.000 kuna na ulici, odlučio ih je vratiti.

John Kavanaugh stao je na zatvorenu omotnicu, u kojoj se nalazilo 7.632 kune u gradu West Chesteru te je odmah otišao do obližnje policijske postaje i prijavio pronalazak iste. Omotnica je pripadala odvjetniku Robertu Staufferu, koji je novac namijenio jednoj poslovnoj transakciji, a izgubio ju je kroz rupu unutarnjeg džepa u sakou, prenosi KYW-TV.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijetio nožem Policajac na aerodromu ubio beskućnika: "Ispaljen je samo jedan hitac" Slika nije dostupna Skupili za pristojan ukop Mjesec dana tijelo beskućnika iz Splita ležalo je na patologiji jer nije bilo novca za ukop. A onda su se pokrenuli dobri ljudi

Odvjetnik je u znak zahvalnosti beskućniku dao novčanu nagradu, no točan iznos medijima nije poznat. 'Stereotipi su glupost i ne možete suditi o nekome na račun njihova izgleda, boje kože ili vjere. Svima morate pružiti šansu. Ako to napravite, začudili biste se što sve možete otkriti', izjavio je Stauffer.

Nesebičnost Kavanugha toliko se dojmila odvjetnika, da je njegova odvjetnička tvrtka odlučila dati i donaciju javnoj kuhinji u kojoj Kavanaugh jede. Rekao je i kako će povremeno provjeriti kako mu je i treba li mu štogod. Eto, neka dobra djela negdje u svijetu se ipak isplate.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene