Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio na saslušanju

Berlusconi nakon 8 godina ponovno na sudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski premijer Silvio Berlusconi pojavio se na milanskom sudu, prvi put u zadnjih osam godina, na prvom saslušanju nakon kojega bi se trebalo odlučiti hoće li mu se suditi.

Na tom prvom od četiriju ili pet saslušanja treba se odlučiti hoće li mu se suditi za utaju poreza i zloporabu povjerenja u svezi s navodnim napuhavanjem cijena televizijskih prava koje je tvrtka Mediatrade-RTI, unutar njegova medijskog koncerna, kupovala od Paramounta i drugih velikih američkih tvrtka.

>> Procurile fotografije s Berlusconijevih raskalašenih zabava

Berlusconi je mahnuo prema brojnim kamerama koje su ga čekale pred ulazom u zgradu suda. Tridesetak aktivista njegove stranke Narod slobode (PDL) nosilo je transparente i uzvikivalo: 'Politika se vodi na izborima, a ne na sudovima', 'Nema pravde bez slobode' i 'Silvio moraš se boriti'.

Salušanje zakazano za 10.00 sati po srednjoeruopskome vremenu održat će se iza zatvorenih vrata. No Berlusconi će možda dati izjavu nakon salušanja. Premijer je u telefonskom razgovoru za jednu od svojih privatnih mreža uoči dolaska na sud osudio 'smiješne i neutemeljene optužbe'. Napao je i svoje protivnike u ljevici rekavši da se u 'Italiji komunizam nije promijenio i da ondje još ima ljudi koji se kaznenim zakonom koriste kao sredstvom ideološke borbe'. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Pravosudne makinacije' Berlusconi negira optužbe za prostituciju Slika nije dostupna Pohvalio ga Medvedev 'Berlusconi je najautoritativniji i najiskusniji vođa'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene